Case

ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam verzorgt samen met het ROC van Flevoland en Voortgezet Onderwijs van Amsterdam bijna 450 mbo-opleidingen en openbaar voortgezet (praktijk)onderwijs in de regio’s Amsterdam, Hilversum en Flevoland.

Onze oplossing

Ingesprek met

Petra van Kooij, Manager Personeels- en Salarisadministratie ROC van Amsterdam

Hulp bij implementatie

De personeels- en salarisadministratie van de drie onderwijsorganisaties is sinds 2017 volledig gedigitaliseerd. Een consultant van IJK hielp bij de implementatie en begeleidde de medewerkers bij het leren werken met het nieuwe systeem.

De vraag

"We maken voortaan voor onze personeels- en salarisadministratie gebruik van AFAS. Zo’n overstap brengt best wat teweeg. Voor de implementatie waren we dan ook vooral op zoek naar mensen met praktijkervaring. Naar professionals die ons konden begeleiden in dit proces.”

Onze oplossing

Dankzij de kennis en ervaring van een consultant van IJK, konden de onderwijsorganisaties een vliegende start maken met AFAS. Omdat de medewerkers van het ROC van Amsterdam uiteindelijk zelf met het systeem van AFAS gaan werken, lag de focus op coaching en kennisoverdracht.

“De consultant heeft ons heel goed kunnen helpen. Ik vind het heel prettig dat hij zowel gevraagd als ongevraagd advies gaf. Zo kom je samen verder.”

Het resultaat

"Terugkijkend hebben we in korte tijd hele grote stappen gezet. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Als ik IJK moet typeren, dan zou ik de werkhouding benoemen, die is heel prettig. De medewerker van IJK die bij ons (mee)werkt, komt elke dag fluitend binnen. Dat zorgt voor een bepaalde dynamiek binnen de afdeling. Hij weet mensen mee te krijgen. Dat vind ik belangrijk."

32

locaties

4.500

medewerkers

Heb je een vraag aan Levi en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.