AFAS Recruitmentkoppeling

Van sollicitant naar
in-dienst efficiënt geregeld

De AFAS Recruitmentkoppeling (gekoppeld aan jouw recruitmentsysteem) zorgt voor een gestroomlijnd indiensttredingsproces. 

Meer over HubBI of stel een vraag aan Ricardo

Ricardo
Specialist Recruitmentkoppeling

Goede start van de employee journey

Met de AFAS Recruitmentkoppeling sluit jouw recruitmentsysteem naadloos aan op AFAS. Zo zorg je voor een goede start van de employee journey. Handig wanneer je werkt met een los recruitmentsysteem en een gestroomlijnd proces wilt met je eigen AFAS systeem. 

Organisa­ties die de AFAS Recruitmentkoppeling gebruiken

Je recruitmentsysteem koppelen met AFAS? HubBI hubt het voor je!

Als virtuele AFAS-assistent helpt HubBI je om jouw werk sneller en gemakkelijker te maken. Daar waar handmatige processen geautomatiseerd kunnen worden, helpt HubBI je direct met slimme hubs. Zo ook voor koppelen van je recruitmentsysteem met AFAS. Hoe HubBI dat doet? HubBI haalt gegevens uit AFAS, bewerkt ze en stuurt ze weer terug. Achter de schermen regelt HubBI dit met complexe automatiseringsacties in een mum van tijd voor jou.

Deze en alle andere hubs vind je op www.hubbi.nl

Koppel je systemen en automatiseer

Heb je net die goede kandidaat gevonden, moeten de gegevens nog in AFAS verwerkt worden. Als je werkt met een los recruitmentsysteem, dan is dat niet altijd eenvoudig. Overtypen dan maar? Dat kost onnodig veel tijd en is foutgevoelig. Niet optimaal past niet bij IJK. Daarom legt onze hub de verbinding tussen het externe recruitmentsysteem en AFAS. De AFAS Recruitmentkoppeling koppelt de data van de twee systemen, waardoor gegevens goed overgezet worden. 

Tijd voor persoonlijke aandacht

Je laat een nieuwe medewerker zien dat je de zaken op orde hebt en zorgt voor een zachte landing in de organisatie. Bovendien levert het op de HRM-afdeling kostbare tijd op, die gestoken kan worden in persoonlijke aandacht of andere werkzaamheden. Daar wordt iedereen blij van.

Een gestroomlijnde indiensttreding

De Recruitmentkoppeling stuurt data rechtstreeks vanuit het recruitmentsysteem naar de juiste plek in AFAS. De kandidaat ontvangt vervolgens een e-mail, controleert de gegevens en voegt de benodigde bijlagen toe. In AFAS start automatisch het proces om de indiensttreding af te ronden. Zo simpel kan het zijn.

Veelgestelde vragen

De mogelijkheden met de systemen van AFAS zijn groot, maar niet eindeloos. Daarom zijn er onze AFAS hubs. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor processen die voorkomen bij organisaties in het onderwijs, de overheid en zorg & welzijn. 

Wijzigingen in bijvoorbeeld wet- en regelgeving worden direct doorgevoerd. Hierdoor zijn onze AFAS hubs altijd up-to-date.

De koppeling neemt beschikbare gegevens over uit het recruitmentsysteem en de sollicitant vult dit aan met gegevens en documenten. Je hoeft daardoor geen gegevens of documenten meer op te zoeken, na te vragen en over te typen.

De leidinggevende of HRM'er ontvangt een taak  om de indiensttreding verder af te ronden. Gewoon in het portaal van AFAS. Eventueel laat je AFAS door middel van een signalering via mail attenderen dat de taak klaar staat.

Zodra de medewerker de gegevens en documenten indient, maakt de koppeling de medewerker aan in AFAS.

Heb je een vraag aan Ricardo en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.