Case

Gemeente Texel

De gemeente Texel telt ongeveer 185 medewerkers. Al sinds 2005 maken zij gebruik van RAP. Inmiddels beschikken ze over alle modules van het HRM kennisplatform RAP. 

Onze oplossing

In gesprek met

Anette Kooiman, HRM-adviseur en regievoerder gemeente Texel

Eén kennisplatform, voor iedereen bruikbaar

Toen Anette de overstap vanuit het bedrijfsleven naar de gemeente maakte, zag zij RAP als heel handig naslagwerk. Ook haar medewerkers wijst ze op het gebruik van RAP. Het staat namelijk niet alleen voor de personeelsadviseurs en HRM-adviseurs open, maar ook voor de rest van de medewerkers. Kortom, RAP is voor iedereen bruikbaar.

De vraag

De gemeente Texel was op zoek naar een platform dat medewerkers en HRM’ers digitaal inzicht geeft in hun arbeidsvoorwaarden en aanvullende lokale regelingen. 

Onze oplossing

Alles wat je ook maar wilt kunnen raadplegen, staat in RAP: van de cao, eigen regelingen, modeldocumenten, het personeelshandboek, tot de kennisbank. 

“Ik attendeer mijn medewerkers regelmatig op het gebruik van de modeldocumenten in RAP. Als we zo’n modeldocument pakken, weten we gewoon dat het klopt."

Het is altijd up-to-date en volledig. Ook bij de overgang naar de WNRA gebruikte ik RAP heel vaak. Er zat bijvoorbeeld bij de arbeidsovereenkomst een leeswijzer met tips over wat je wel of niet kan doen.”

Het resultaat

Naast RAP maakt de gemeente Texel ook gebruik van de juridische helpdesk van IJK. “Bij specifieke vragen laten we het vaak nog even checken door de arbeidsjuristen van IJK of we vragen om advies. Bij IJK ben je echt geen nummer, je wordt altijd persoonlijk geholpen.”

“Ik ben echt fan. Dat probeer ik ook wel over te brengen. Je kunt er zeker van zijn dat de informatie klopt.”

185

medewerkers

2005

klant geworden

Heb je een vraag aan Thijs en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.