Case

MOVARE

MOVARE bestuurt en verbindt 46 scholen voor basis-, speciaal, voortgezet en taalonderwijs in Zuid-Limburg. Met 1.079 medewerkers inspireert MOVARE dagelijks ongeveer 11.500 leerlingen.

In gesprek met

Leander Versleijen, Beleidsadviseur IBP & ICT

Altijd up to date

MOVARE wilde het proces rondom identity management optimaliseren. Zo wilden zij de rechten van de medewerker in de Active Directory altijd up-to-date en AVG-proof hebben. Dat bleek minder ingewikkeld te zijn dan gedacht.

De vraag

“Op een gegeven moment stonden we voor een uitdaging. We wilden aan de ene kant de gebruiksvriendelijkheid vergroten en aan de andere kant ongeautoriseerde toegang voorkomen. Dat was enigszins tegenstrijdig, want om ongeautoriseerde toegang te voorkomen moet je vaak nogal wat beveiligingsmaatregelen nemen. We gingen op zoek naar een partij die ons daarbij kon helpen.”

Onze oplossing

De Profit AD koppeling van IJK biedt de oplossing. De personeelsadministratie in AFAS is nu leidend voor het verstrekken van rechten en accounts. Wijzigingen worden automatisch verwerkt in de Active Directory. Een uitdiensttreding of verplaatsing leidt automatisch tot aangepaste rechten op het interne netwerk. En de naamswijziging van een gehuwde medewerker tot een wijziging in de e-mailomgeving.

“We hebben nu een actieve koppeling die constant draait, dus niet een koppeling die maar één keer per nacht of maand synchroniseert. Rechten worden constant bijgewerkt; aan een schooldirecteur worden andere rechten toegekend dan aan een leraar.”

Het resultaat

MOVARE heeft veel profijt van de Profit AD koppeling van IJK. De tool voorkomt ongeautoriseerde toegang, waardoor de privacy beter geborgd is. Rechten zijn altijd actueel. Denk hierbij aan intranet, e-mailpostvakken, het netwerk en de printer. De afdeling IT bespaart op deze manier veel tijd, omdat er minder handmatige handelingen nodig zijn.

“We hebben mooie slagen gemaakt, maar we houden altijd nog wat te wensen over. Voor 92% van onze mensen is het autorisatietraject nu geautomatiseerd. Vol vertrouwen gaan we samen met IJK verder voor die laatste acht procent.”

1.079

medewerkers

92%

geautomatiseerd

Heb je een vraag aan Levi en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.