AFAS Overwerkdeclaratie

Overwerkdeclaraties eenvoudig verwerkt in AFAS

De procesversneller AFAS Overwerkdeclaratie berekent automatisch de juiste toeslag waarop een medewerker recht heeft en verwerkt deze op een gebruiksvriendelijke manier in AFAS.

Maak een afspraak of stel een vraag aan Hjalmar

Hjalmar
Specialist AFAS koppelingen

Eenvoudig toelagen verwerken

Werkt een medewerker extra in het weekend, in de avond of op een werkdag? Dan heeft hij of zij volgens de cao gemeenten recht op een toelage. AFAS Overwerkdeclaratie berekent deze toelage – volgens de actuele regelgeving – volledig automatisch en verwerkt ze direct.  

Organisa­ties die de procesversneller AFAS Overwerkdeclaratie gebruiken

Gebruiksvriendelijk automatiseren

Onze procesversneller AFAS Overwerkdeclaratie stelt vast of de medewerker recht heeft op een toelage en welk percentage van toepassing is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van:

  • Toelage onregelmatige dienst
  • Buitendagvenstertoelage
  • Toelage beschikbaarheidsdienst 

Tijd besparen

Onze procesversneller levert een flinke tijdsbesparing op. Hoe hoog een toelage is, is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld wanneer het werk gedaan wordt. Daarnaast zijn er ook allerlei uitzonderingen. Dit kan een behoorlijke administratieve last zijn. 

Een overzichtelijke workflow

Hoe werkt het? De medewerker dient de overwerkdeclaratie in via InSite. De procesversneller berekent de toeslag over de opgegeven extra uren en start een workflow op binnen InSite. Na goedkeuring door de leidinggevende, wordt de toeslag uitbetaald bij het salaris. Een gebruiksvriendelijke werkwijze, snel en nauwkeurig en met minimale kans op fouten.

Veelgestelde vragen

De mogelijkheden met de systemen van AFAS zijn groot, maar niet eindeloos. Daarom zijn er onze AFAS procesversnellers. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor processen die voorkomen bij organisaties in het onderwijs, de overheid en zorg & welzijn. 

Wijzigingen in bijvoorbeeld wet- en regelgeving worden direct doorgevoerd. Hierdoor zijn onze procesversnellers altijd up-to-date.

Ja, een medewerker kan meerdere declaraties tegelijk indienen.

Nee, inloggen is niet nodig. AFAS Overwerkdeclaratie is volledig gekoppeld aan AFAS. De medewerker dient de declaratie in via zijn of haar vertrouwde InSite omgeving. 

Per declaratiesoort geef je aan of er uren en/of toeslagen van toepassing zijn en of er een uitbetaling of verlofmutatie moet plaatsvinden. AFAS Overwerkdeclaratie past vervolgens de juiste rekenregels toe.

Afhankelijk van de regeling worden er verlofuren en/of loonmutaties  aangemaakt in AFAS. In geval van uren wordt er verlof bijgeschreven en bij toeslag wordt er een looncomponent aangemaakt. Deze hoef je dus niet meer handmatig in te voeren in AFAS.

De medewerker en de leidinggevende zien meteen wat de gevolgen zijn van een declaratie. Een loon- of verlofverwerking.  Invullen is heel eenvoudig en na goedkeuring is de aanvraag direct verwerkt in AFAS. Zonder wachttijd.

Heb je een vraag aan Hjalmar en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.