AFAS Factuurverwerking

Automatische documentverwerking in AFAS

Reduceer handmatige acties en bespaar tijd door automatische verwerking van facturen en documenten in AFAS.

Meer over HubBI of stel een vraag aan Tim

Tim
Specialist AFAS koppelingen

Automatisch facturen verwerken

Ben je een groot deel van de week bezig met het inlezen en boeken van inkoopfacturen? Met onze finance hubs bespaar je tijd. De slimme software zorgt namelijk automatisch voor een complete boeking. Je kiest zelf hoe ver je wilt gaan: Basis of Advanced.

Organisa­ties die de hub voor AFAS factuurverwerking gebruiken

Factuurverwerking in AFAS? HubBI hubt het voor je!

Als virtuele AFAS-assistent helpt HubBI je om jouw werk sneller en gemakkelijker te maken. Daar waar handmatige processen geautomatiseerd kunnen worden, helpt HubBI je direct met slimme hubs. Zo ook voor factuurverwerking in AFAS. Hoe HubBI dat doet? HubBI haalt gegevens uit AFAS, bewerkt ze en stuurt ze weer terug. Achter de schermen regelt HubBI dit met complexe automatiseringsacties in een mum van tijd voor jou.

Deze en alle andere hubs vind je op www.hubbi.nl

Basis & advanced-module

De Basis-module zet hard-copy of pdf-facturen voor je in AFAS. De slimme OCR-tekstherkenning maakt van de herkende gegevens een boeking. Vervolgens hoef je de boeking alleen nog maar compleet te maken met eventuele aanvullend informatie. Wil je een stap verder gaan? De Advanced-module biedt zelflerende, optische tekstherkenning. De boeking is dan direct na het verwerken compleet. Kosten worden op de juiste kostenplaats en grootboekrekening geboekt. Bestaat een crediteur nog niet in het systeem? Dan wordt deze aangemaakt. Eigenlijk wordt de boeking kant en klaar voor je verwerkt in AFAS. Je hoeft alleen nog maar te betalen. Met de Advanced-module kun je naast facturen ook documenten verwerken, zoals HR-dossiers of poststukken.

Veelgestelde vragen

Ja, hierbij wordt OCR-tekstherkenning toegepast voor een optimale verwerking.

Ja, dat kan al met de Basis-module. Met de Advanced-module worden ook bijlagen die meegestuurd zijn met de factuur geüpload, in de Basis-module upload je deze zelf. 

Ja, met de Advanced-module is dat via meerdere journaalposten mogelijk. Ook kan je verschillende aspecten verwerken tijdens de boeking: 

  • Verbijzondering op combinatie (grootboek, kostenplaats en kostendrager).
  • Boeken via rekening courant.
  • Boeken op vaste activa (met aanmaken actief).
  • Live aflettering van openstaande verplichting.

Dat moet in PDF formaat, vervolgens kan de factuurverwerkingmodule deze omzetten naar UBL. Dat is het formaat waar AFAS mee werkt. 

Het feit dat de module de PDF automatisch omzet in een inkoopfactuur in AFAS waardoor je in AFAS meteen de boeking verder kunt afronden.

De basis versie zet de inkoopfactuur klaar in AFAS en de Advanced versie doet dat ook maar zet aanvullend een compleet boekingsvoorstel klaar om in AFAS te verwerken.

Heb je een vraag aan Tim en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.