HR

Gesprekkencyclus

De gesprekkencyclus is één van de meest arbeidsintensieve processen binnen HR-dienstverlening. Kan dat efficiënter? Het antwoord is: ja, dat kan! Er zijn diverse digitale middelen (e-HRM) om de gesprekkencyclus soepel te laten verlopen.

Maak een afspraak of stel een vraag aan Thijs

Thijs
HR specialist

Het belang van de gesprekkencyclus

Hoe belangrijk professioneel en gestructureerd beleid voor de gesprekkencyclus is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. De gestructureerde aandacht helpt medewerkers in hun ontwikkeling. Bovendien staat het voor goed werkgeverschap, iets wat in deze krappe arbeidsmarkt van doorslaggevend belang kan zijn.

Van tijd-slurpend papierwerk, naar een vlot digitaal proces

Medewerkers informeren over de procedure of het goedkeuren van de gespreksverslagen. De aankondiging, behandeling én afhandeling van gesprekken kan behoorlijk ‘in de papieren’ lopen. Het kost -onnodig- tijd en energie. Voorkom tijd-slurpend papierwerk. IJK zorgt voor een vlot, overzichtelijk en compleet digitaal proces.

Minder regeldruk, meer tijd voor andere taken

Door e-HRM heeft de afdeling HRM minder regeldruk. Waardoor tijd komt voor andere projecten. Zo benut je als organisatie het volledige medewerkerspotentieel. Bovendien voeren medewerkers en leidinggevenden rechtstreeks gegevens en bevindingen in het systeem. Zo ligt de verantwoordelijkheid waar deze hoort te liggen en is de kans op fouten klein.

Eén overzicht

E-HRM zorgt ervoor dat medewerkers en leidinggevenden alle gegevens in één overzicht hebben. Van procedures tot verslagen van gesprekken. Ook (persoons)gegevens zijn altijd bij de hand. De administratielast rond de gesprekkencyclus verdwijnt hiermee. Al helemaal als je weet dat onze applicatie validatiemogelijkheden bevat en informatie automatisch kan versturen naar het administratiesysteem.

Wat past bij de organisatie?

We kunnen de gesprekkencyclus op verschillende manieren vlotter laten verlopen. Binnen AFAS of via additionele tools. Wat het beste bij de organisatie past? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Wil je een snelle verbeterslag maken? Of heb je verregaande ambities op het gebied van e-HRM? In een persoonlijk gesprek zoomen we daar als IJK graag samen met de organisatie op in.

Onze software & services

Heb je een vraag aan Thijs en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.