Case

Sophia Scholen

Sophia Scholen is een ambitieus en innoverend onderwijsbestuur met 28 basisscholen in de Duin- en Bollenstreek, 6700 leerlingen en ruim 700 betrokken medewerkers.

In gesprek met

Marie-Elle Bakker, Manager Control bij Sophia Scholen

AFAS intensiever gebruiken en kennis op peil

Sophia Scholen werkt sinds 2014 met AFAS. In 2016 nam een consultant van IJK hun processen onder de loep. “We waren er wel over uit dat we AFAS intensiever wilden gebruiken. Maar al snel ontdekten we dat er een gat was tussen de kennis die daarvoor nodig was en de kennis die in de organisatie aanwezig was.”

De vraag

Sophia Scholen wilde niet alleen de kennis van AFAS verbreden, maar ook het beheer ervan verbeteren. Toen daar ruimte voor kwam, kon Sophia Scholen een deel van het beheer outsourcen bij IJK. Marie-Elle kende IJK al van een eerder project: “Dat verliep heel soepel, in minder tijd dan we ervoor hadden gerekend en zonder complexiteit en gedoe. We hebben de salarisadministratie voorheen niet uitbesteed, omdat we heel graag iemand op locatie wilden. Dat bleek geen optie (meer), daarom zijn we heel blij met deze oplossing.”

Onze oplossing

IJK voert de salarisadministratie voor Sophia Scholen uit. Ook het beheer van de payroll-inrichting ligt bij IJK. Bij het overige functioneel beheer ondersteunt een AFAS-consultant van IJK de organisatie.

“Procesoptimalisatie vraagt om een bepaalde expertise. We zijn een lerende organisatie waarin we samen met IJK optrekken. We worden door hen geënthousiasmeerd en geïnspireerd."

"Onze medewerkers worden op de juiste momenten bevraagd en betrokken. Samen kijken we naar de oplossing en doen we kennis op."

Het resultaat

Na een turbulente periode heeft Sophia Scholen ruimte om te werken aan het optimaliseren en het professionaliseren van de interne organisatie (met als doel het onderwijs en de kwaliteit van de scholen nog verder te verbeteren).

“IJK is niet de goedkoopste, maar daar krijg je wel een hoge kwaliteit voor terug! Deskundigheid, geduld en vertrouwen maken de samenwerking erg prettig."

“Deze deskundigheid op afstand werkt voor ons goed. De begeleiding door IJK, de aandacht voor onze organisatie en de cultuur, maken voor ons het verschil. Op alle niveaus in de organisatie denkt IJK mee, zowel strategisch als uitvoerend. Door de aanwezige kennis en ervaring hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat geeft veel rust en past perfect in de fase waarin wij ons nu bevinden.”

700

medewerkers

28

locaties

Heb je een vraag aan Levi en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.