BegrotingsManager

Maak begroten in het onderwijs eenvoudiger

De BegrotingsManager is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en maakt het maken van een begroting eenvoudiger. Het geeft in één geïntegreerde omgeving inzicht in het begrotingsproces inclusief opvolging, scenario’s en rapportages. Zo bespaar jij tijd. Tijd om die dingen te doen waarmee je morgen het verschil maakt.

Maak een afspraak of stel een vraag aan Peter

Peter
Specialist BegrotingsManager

Real-time inzicht in de status van de begroting

De BegrotingsManager is een gebruikersvriendelijke webapplicatie die de begroting monitort en financiële analyses uitvoert. Medewerkers die betrokken zijn bij planning en control zien real-time of ze 'in control' zijn.

Organisa­ties die de BegrotingsManager gebruiken

Altijd actueel en tijdbesparend

Met het juiste inzicht snel en adequaat reageren bij veranderende omstandigheden? Op basis van actuele gegevens werken? Koppeling met de meest gebruikte registratiesystemen in het onderwijs waardoor je geen last meer hebt van dubbele invoer? De BegrotingsManager helpt je hierbij. Zo bespaar je tijd en verminder je de kans op (menselijke) fouten.

Dagelijks realisatiecijfers inzien

De BegrotingsManager is ideaal voor organisaties met meerdere locaties of bijvoorbeeld verschillende scholen binnen dezelfde organisatie die samen in één systeem (willen) werken. Iedereen die betrokken is bij de begroting maken krijgt een eigen rol en kan direct reageren bij veranderende omstandigheden. Je beschikt op elk moment over real-time realisatiecijfers waardoor je direct inzicht hebt in rollende prognoses. Het systeem voorziet volledig in wet- en regelgeving en ondersteunt de onderwijs cao’s voor de loonkostenbegroting en de DUO bekostiging.

Tot op detailniveau bijsturen

Via de verschillende cockpits kun je met jouw analyse op een eenvoudige manier dieper de data in. Dit kan zelfs tot op het niveau van grootboekmutaties en inkoopfacturen. Daarnaast maakt de software het mogelijk om informatie te synchroniseren met Word documenten zodat financiële rapportages, periodieke management rapportages en de jaarrekening eenvoudig verrijkt worden kunnen worden met kwalitatieve informatie zoals analyses en toelichtingen.

Voordelen van de BegrotingsManager

  • Op basis van scenario’s impact doorrekenen en de verschillen ten opzichte van de originele begroting zien.
  • Altijd inzicht in de personele kosten met het geïntegreerde bestuursformatieplan. 
  • Gegevens op zowel boekjaar als schooljaar, waardoor er optimale afstemming is voor het maken van de formatiebegroting.
  • Je kunt kostenplaatsen, kostendragers, onderwijssecties, locaties, et cetera naar eigen wens aanpassen.

Veelgestelde vragen

Begroten doe je samen. Budgethouders en de afdeling Control werken gelijktijdig in de begrotingssoftware. Het begrotingsproces in de BegrotingsManager richt je flexibel in. Zo wacht niemand op elkaar en verloopt het proces lekker snel.

Er kan zowel op boek- als schooljaar worden begroot. Daarbij kunnen een jaarbegroting en een meerjarenbegroting gelijktijdig worden gemaakt in de begrotingssoftware.

Nou en of! Met de BegrotingsManager maak je een onbeperkt aantal versies van een begroting. Zo zie je eenvoudig wat de impact van deze verschillende scenario's is. Dat helpt bij het uitstippelen van je begrotingsstrategie.

Heb je een vraag aan Peter en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.