Case

OVO Zaanstad

OVO Zaanstad verzorgt openbaar voortgezet onderwijs op zeven scholen in de Zaanstreek. Het doel? Goed en waardevol onderwijs aanbieden. Gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting zijn waarden waar OVO Zaanstad voor staat. 

In gesprek met

Sandra, P&O-adviseur bij OVO Zaanstad.

Keuze voor kwaliteit 

OVO Zaanstad twijfelde over het uitbesteden van de salarisadministratie. Toch besluiten ze voor uitbesteding te gaan. Op basis van kwaliteit kiest OVO Zaanstad voor IJK. “Ik vind het prettig hoe de mensen werken en ook hun kennis zie ik als een voordeel.”

De vraag

De continuïteit voor de salarisadministratie stond onder druk. En als er ergens continuïteit belangrijk is dan is het wel op salarisadministratie. Dat moest anders. “We liepen altijd een klein beetje achter de feiten aan, omdat we het toch zelf met een team probeerden te doen. En was er bijvoorbeeld een wetswijziging, dan werden we daar vaak een beetje door overvallen.”

Onze oplossing

Het e-HRM-systeem AFAS met de dienstverlening van IJK. 

“Ik merk dat de mensen van IJK niet bang zijn om kritisch te zijn. Ze denken ook heel erg mee. Het maakt niet zoveel uit wie je aan de telefoon hebt. Iedereen weet wat er speelt bij ons. Ook de samenwerking met de verschillende consultants loopt zeer goed. IJK kijkt daarbij tussentijds ook naar hun eigen proces en past dit waar nodig aan. Kortom, een samenwerking waar we op kunnen bouwen.”

Het resultaat

IJK voert de salarisadministratie uit voor meerdere besturen van OVO Zaanstad. Workflows richt IJK snel in en OVO Zaanstad merkt direct dat ze up-to-date zijn op het gebied van wet- en regelgeving. “We zijn nu veel eerder op de hoogte van wijzigingen rondom salariswetten en -regels. IJK signaleert een wijziging, komt met een voorstel hoe we deze kunnen implementeren en gaat er na overleg mee aan de slag. Die continuïteit aan kennis is heel prettig. Ook op het gebied van functioneel beheer loopt het lekker. Door de kennis van IJK in het onderwijs lukt het om workflows snel in te richten.”

800

medewerkers

6.000

leerlingen

7

locaties

Heb je een vraag aan Levi en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.