HRM kennisplatform RAP

HRM kennisplatform RAP

Natuurlijk wil je jouw collega’s en de leidinggevenden van jullie teams graag helpen met al hun vragen over de cao en jullie eigen personeelsbeleid. Maar het kost je wel ontzettend veel tijd. Tijd die je hard nodig hebt voor al je andere werkzaamheden. 

Herkenbaar? HRM Kennisplatform RAP biedt de oplossing. Het geeft jouw collega’s snel en overzichtelijk antwoord op alle vragen over arbeidsvoorwaarden en aanvullende regelingen. En dat alles in begrijpelijke taal. Zo zorgen we ervoor dat je tijd terugkrijgt, zodat jij kan doen wat je het liefste doet.

Maak een afspraak of stel een vraag aan Harm

Harm
Specialist kennisplatform RAP

Sectorspecifieke HR informatie

RAP is er voor de zorg, overheid en het onderwijs. Voor al deze sectoren is er een aparte RAP omgeving met sectorspecifieke informatie. Geen algemene HR-informatie of modelarbeidsovereenkomsten dus, maar advies en voorbeelden die je direct kunt gebruiken. Ook organisatie specifieke regelingen uit je personeelshandboek kunnen we in de tool opnemen. Medewerkers krijgen zo razendsnel inzicht en binnen een paar muisklikken antwoord op nagenoeg elke HR-vraag. De informatie in RAP is altijd up to date, want wijzigingen in de cao of op het gebied van wet- en regelgeving verwerken wij meteen. Zijn er vragen waarbij het kennisplatform je geen oplossing biedt? Onze helpdesk staat voor je klaar als je er zelf even niet uitkomt. Onze adviseurs kennen jouw organisatie en denken met je mee, zodat je ook écht geholpen wordt.

Organisa­ties die het HRM kennisplatform RAP gebruiken

Eén tool voor alle HR vraagstukken

Als HR-adviseur krijg je de meest uiteenlopende vraagstukken over arbeidsvoorwaarden. Een antwoord heb je niet altijd paraat en het uitzoeken kost tijd. In RAP vinden medewerkers snel zelf het antwoord op diverse HRM-vragen. Komt de vraag toch bij HRM terecht? Dan ontzorgt RAP. Want daar vind je wat je zoekt: jouw cao, organisatie specifieke regelingen en arbeidsvoorwaarden, adviesteksten, voorbeelddocumenten en modellen. Altijd actueel, overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken in de praktijk.  

Bovendien houden we je via dit platform op de hoogte van actueel nieuws rondom (aankomende) cao-wijzigingen, arbeidsrecht en andere HR-thema’s.

De voordelen van HRM kennisplatform RAP

Het HRM kennisplatform biedt nog méér:

 • RAP-gebruikers krijgen 25% minder vragen aan de servicedesk/HR afdeling, besparen 20% tijd bij de ontwikkeling en aanpassing van HR beleid en geven 40% minder uit aan arbeidsjuridische ondersteuning en advies. Dit alles levert een kostenbesparing op van minimaal € 50.000,- per jaar. 
 • Juridisch getoetste modelregelingen, modeldocumenten en
  -overeenkomsten
 • Ondersteuning en advies op maat bij reorganisatie, ontslag, langdurige ziekte en andere complexe vraagstukken.
 • Signaleringsfunctie. Met de gebruikkersstatistieken weet jij wat er speelt. Zo krijg je relevante management en stuurinformatie.
 • RAP hanteert passende maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging, die voldoen aan de vereisten van de AVG en de ISO27001 norm.
 • Een online netwerk van honderden HR-professionals uit jouw sector om kennis en ervaring uit te wisselen.
 • Korting op trainingen en webinars over HR thema’s, de cao en arbeidsrecht.

Specialist voor de publieke sector

Wij hebben jarenlange werkervaring in de publieke sector, waardoor we weten wat er speelt op de werkvloer. RAP wordt dan ook door 90% van alle Nederlandse gemeenten gebruikt. RAP is er voor de overheid, het onderwijs en de zorg. Bekijk een van onze klantcases binnen het onderwijs. Wij delen continu nieuwe ontwikkelingen via trainingen en webinars. Benieuwd hoe ons kennisplatform de afhandeling van HRM-vragen optimaliseert en jou kan ontzorgen? Wij laten je graag zien hoe het werkt en wat RAP voor jouw organisatie kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Jazeker, we hebben RAP voor VVT en RAP voor GHZ. Hier vind je meer informatie over RAP voor de cao’s VVT en GHZ.

Heb je een vraag, dan kom je via de helpdesk terecht bij een van onze gespecialiseerde HR-juristen, die alles weten over jouw sector.

Je kunt bij hen terecht met vragen zoals:

 • Moeten we het loon doorbetalen bij ziekte tijdens onbetaald verlof?
 • Wat te doen als een medewerker zich herhaaldelijk niet aan afspraken houdt?
 • Wat zijn de regels bij ontslag na twee jaar ziekte?

Medewerkers loggen automatisch in door middel van single sign on. Ze loggen in op een speciaal daarvoor ontwikkeld en afgeschermd medewerkersdeel van RAP. HRM-ers loggen in op een ander deel met behulp van een naam en wachtwoord.

Heb je een vraag aan Harm en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.