VervangingsManager

Regel de vervanging van een leerkracht in AFAS

Ziekte of uitval in het onderwijs? Met de VervangingsManager vind je een geschikte vervangende leerkracht die bij jouw onderwijsorganisatie past én is alles meteen goed geregeld in AFAS.

Maak een afspraak of stel een vraag aan Hjalmar

Hjalmar
Specialist VervangingsManager

Invallers vinden én alles geregeld in AFAS

Een onverwachte ziekmelding, zwangerschapsverlof, een openstaande vacature of tijdelijke onderbezetting. Het vinden van een goede vervanger of tijdelijke extra leerkracht kost vaak veel tijd. Met de VervangingsManager maken we het een stuk eenvoudiger.

Organisaties die de VervangingsManager gebruiken

Vervanging van A tot Z

Het onderwijs staat voor grote uitdagingen; werkdruk, hybride lesgeven, toekomstgericht onderwijs en veranderende geldstromen. De rompslomp van verwachte of onverwachte uitval van een leerkracht komt daar nog bovenop. De VervangingsManager regelt het proces van vervanging in het onderwijs van A tot Z.

Snel in beeld bij invallers

Haast bij het vervangen van een zieke leerkracht? Met de VervangingsManager krijgen potentiële inval leerkrachten jouw vervangingsvraag snel in beeld. Dat kan via app, sms, e-mail of telefonisch. We houden rekening met de criteria die jij belangrijk vindt. Zo vind je alleen invallers met de juiste bevoegdheid die bij jouw organisatie passen. En alles wordt direct geregeld in AFAS, handig!

Volgens de regels en goed geregeld

Met de VervangingsManager pas je de Wwz en de cao PO correct toe. Daarnaast heb je toegang tot uitgebreide rapportages, automatische berekening reiskosten en signalering op een verlopen legitimatie of VOG.

Veelgestelde vragen

De VervangingsManager houdt precies bij hoeveel tijdelijke contracten een medewerker heeft. Zo zie je al bij het plannen wanneer je een contractuele verplichting aan zou gaan. Om goed in control te zijn beschik je daarnaast over een uitgebreide rapportage voor dit thema.

De App is er speciaal voor invallers en directeuren. De directeur kan snel een aanvraag ter vervanging indienen en realtime het proces volgen van de invulling ervan. De invaller krijgt bericht op het moment dat hij of zij wordt gevraagd om in te vallen en beschikt over een agenda waarin precies staat waar en wanneer er moet worden vervangen.

Ja dit is mogelijk. Je kunt portefeuille indelingen maken zodat inzichtelijk is hoe de besturen en scholen zijn verdeeld over de verschillende planners. De VervangingsManager ondersteunt hiermee ook samenwerkingsverbanden en regionale transfercentra (RTC's).

Heb je een vraag aan Hjalmar en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.