Overslaan en naar de inhoud gaan
HubBI

AFAS koppelplatform voor bedrijfsprocessen

Met HubBI maak je jouw bedrijfsprocessen in AFAS kinderlijk eenvoudig. Daar waar AFAS stopt, gaat HubBI verder. De ultieme ondersteuning voor jou als functioneel beheerder of consultant.

HubBI - koppelplatform voor AFAS

Met het koppelplatform HubBI automatiseer je gegevensbewerkingen voor AFAS. En dat niet alleen. HubBI is ook perfect voor het uitwisselen van gegevens tussen AFAS en andere systemen.

De voordelen van HubBI

 • HubBI maakt je bedrijfsprocessen in AFAS eenvoudiger, sneller en efficiënter.
 • Door bedrijfsprocessen te automatiseren met HubBI bespaar je gemiddeld 20% in tijd en kosten en reduceer je de foutmarge met gemiddeld 40%.
 • Je kunt volledig zelfstandig aan de slag met het automatiseren van bedrijfsprocessen in AFAS, je hebt geen programmeerkennis nodig.
 • HubBI geeft medewerkers meer tijd en ruimte om zich te richten op taken die het verschil maken. Hierdoor zijn medewerkers van een grotere toegevoegde waarde voor de organisatie.

Haal met HubBI het maximale uit AFAS

Met HubBI ben je niet langer beperkt tot de grenzen van AFAS. Zonder enige IT- en programmeerkennis maak je zelf processen in AFAS eenvoudiger en sneller. Met AFAS connectoren haal je de gewenste data op uit AFAS. Met de hubs van HubBI bepaal je vervolgens welke bewerkingen (toevoegen, verplaatsen of wijzigen) op de data je wilt automatiseren en waar deze data vervolgens naar toe moet. Zo eenvoudig is het!

HubBI is jouw persoonlijke AFAS assistent

Handmatige werkzaamheden die niet in AFAS te automatiseren zijn, automatiseer je met HubBI. En ook nog eens snel. Zo weet je zeker dat je in de toekomst geen werkzaamheden vergeet of foutief uitvoert en bespaar je een hoop tijd die je kunt besteden aan andere werkzaamheden.

Aan de slag met HubBI?

Het werken met HubBI bieden we in abonnementsvorm aan. Je kiest het abonnement dat het beste past bij jouw organisatie. Nadat het abonnement is geactiveerd, kun je direct zelfstandig aan de slag.

Gratis hub

Probeer 1 hub gratis uit

 • 1 hub
 • Onbeperkt te gebruiken
 • Handmatig starten hub noodzakelijk

Basic hub

€ 100,- per maand

 • 5 hubs
 • Hub start automatisch volgens planning

Meest gekozenAdvanced hub

€ 300,- per maand

 • 25 hubs
 • Hub start automatisch volgens planning

Premium hub

€ 550,- per maand

 • 50 hubs*
 • Hub start automatisch volgens planning

Voer je zelf het functioneel beheer van AFAS uit binnen jouw organisatie en wil je aan de slag met het automatiseren van jouw bedrijfsprocessen, maar weet je nog niet precies hoe? Neem contact met ons op voor de IJK processcan, dan vinden we dat samen uit.

* Bij meer dan 50 hubs gaat het om maatwerk, informeer naar de kosten.

Probeer HubBI kosteloos uit

Ben je benieuwd hoe een hub voor jouw organisatie kan werken?
Probeer 1 hub gratis uit en ontdek de voordelen.

(Gratis) abonnement afsluiten of vraag een demo aan

Voorbeelden van AFAS Hubs

Met HubBI zijn de mogelijkheden voor procesoptimalisatie in AFAS eindeloos. Om de oplossing concreter te maken hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet die zijn gericht op het optimaliseren van de HRM- en PSA processen. Uiteraard kan HubBI ook voor andere domeinen binnen AFAS worden ingezet. Ieder (deel)proces dat je automatiseert met HubBI wordt een Hub genoemd.

Automatisch toegang tot OutSite & InSite
Heb je een OutSite-pagina die je wilt inzetten voor de onboarding van je medewerkers?

 • HubBI zorgt automatisch voor toegang tot OutSite.
 • HubBI genereert de arbeidsovereenkomst en biedt deze automatisch ter ondertekening aan met een taak voor de nieuwe medewerker.
 • Vervolgens zorgt HubBI ervoor dat de nieuwe medewerker vanaf datum in dienst direct toegang krijgt tot InSite.

UPN veld vullen bij indiensttreding

 • HubBI zorgt ervoor dat het UPN veld wordt gevuld.

Toegang tot offboarding portaal (OutSite)

 • Als een medewerker uit dienst gaat, geef je met HubBI de oud-medewerker automatisch toegang tot OutSite.
 • HubBI zet automatisch documenten klaar, zoals loonstroken of jaaropgaven.
 • Importbestanden vanuit andere applicaties geschikt maken voor import naar AFAS
  Heb je maandelijks importbestanden die je in AFAS moet inlezen maar waarvoor je nog tussenbewerkingen moet doen om het op de juiste wijze in AFAS in te lezen? Met HubBI automatiseer je die tussenbewerkingen.
   
 • Geautomatiseerd export bestanden plannen
  Heb je exportbestanden vanuit AFAS nodig voor verdere bewerking in Excel? Of voor import naar een ander pakket? Met HubBI stel je eenvoudig in wat je uit AFAS wilt hebben, op welke manier en op welk moment.
   
 • Automatisch uitbetalen VOG vergoeding
  Normaal gesproken zijn dit twee handelingen in AFAS; vastleggen in dossier en indienen declaratie. Met HubBI breng je deze terug tot één handeling.
   
 • Automatisch toekennen en verwerken van gratificaties
  Met HubBI koppel je automatisch de juiste beloning aan de beoordeling van de medewerker.

Whitepaper 'Robotisering van HR-taken'

Vraag deze gratis whitepaper aan over de toepassing van
software automation in de dagelijkse praktijk van HR.

Aanvragen

Workflow optimalisatie? Ook dat kan met HubBI

AFAS kan geen workflows automatisch muteren waardoor je afhankelijk blijft van handmatige acties en interventies. Met HubBI kun je op basis van allerlei condities een workflow doorzetten naar een volgende of vorige taak.

Enkele voorbeelden:

 • Een workflow staat vijf dagen open. Deze moet naar de volgende stap. Met HubBI zet je de volgende stap automatisch in of stuur je automatisch een reminder dat de taak van de workflow moet worden afgerond.
 • De workflow 'beoordelen aflopend contract' handelt de hub automatisch af op het moment dat het contract is verlengd of de medewerker uit dienst is gemeld.
 • Wanneer een kandidaat is aangenomen op een functie is het mogelijk de overige kandidaten automatisch af te wijzen.

Besteed je het maken van de Hubs liever volledig uit? Geen probleem, onze consultants helpen je graag. Dagelijks ondersteunen zij organisaties met het vereenvoudigen van hun bedrijfsprocessen in AFAS.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.