Overslaan en naar de inhoud gaan
HubBi

AFAS koppelplatform voor bedrijfsprocessen

Met HubBI maak je jouw bedrijfsprocessen in AFAS kinderlijk eenvoudig. Daar waar AFAS stopt, gaat HubBI verder. De ultieme ondersteuning voor jou als functioneel beheerder of consultant.

HubBI - koppelplatform voor AFAS

Met het door IJK ontwikkelde koppelplatform HubBi automatiseer je gegevensbewerkingen voor AFAS. Denk aan het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van gegevens in AFAS op basis van een door jouw zelf gedefinieerde bewerking (die je normaal handmatig uitvoert). Ook leent HubBI zich perfect voor het uitwisselen van gegevens tussen AFAS en andere systemen.

Haal met HubBI het maximale uit AFAS

Met HubBI ben je niet langer beperkt tot de grenzen van AFAS. Zonder enige IT- en programmeerkennis maak je zelf processen in AFAS eenvoudiger en sneller. Met de AFAS connectoren haal je de gewenste data op uit AFAS. Je bepaalt vervolgens de bewerkingen op de data en stuurt deze data terug naar AFAS. Zo eenvoudig is het!

HubBI is jouw persoonlijke AFAS assistent

Maak je geen zorgen meer over handmatige werkzaamheden die niet in AFAS te automatiseren zijn. Dat doet HubBI voor je. En ook nog eens snel, overzichtelijk en foutloos. Zo weet je zeker dat je geen werkzaamheden vergeet of foutief uitvoert en loop je geen vertraging op in de uitvoering van bedrijfsprocessen.

Meest gebruikte AFAS Hubs

Met HubBI zijn de mogelijkheden voor procesoptimalisatie in AFAS eindeloos. Om een beeld te krijgen van deze mogelijkheden vind je hieronder 3 voorbeelden van Hubs binnen de publieke sector.

 • UPN automatisch vullen en bijwerken.
 • AFAS gebruikerscode aanpassen.
 • Privé e-mail adres wijzigen naar zakelijk e-mailadres.
 • Salarisstrook en of jaaropgave beveiligd mailen met wachtwoord bij uitdienst.
 • Anonimiseren van sollicitanten en medewerkers die uit dienst gaan.
 • Uren boeken in AFAS vanuit een dossier.
 • Het doorvoeren van loonmutaties onder behoud van selecties met vinkje.
 • Salarisbetaling automatisch exporteren naar extern boekhoudpakket.
 • Looncomponenten aansturen voor toeslagen bijzondere uren.
 • Factuurbedragen automatisch tegenboeken van bepaalde verkooprelaties.
 • Importeren financiële mutaties.
 • Kostprijs van medewerker in lijn brengen looncomponenten.
 • Verantwoordelijke facturering wijzigen als huidige verantwoordelijke met verlof is.

AFAS koppelen met een ander systeem?

Niet alle systemen hebben een koppeling met AFAS. Dat zorgt vaak voor onnodig handmatige werkzaamheden. Met HubBI kun je dit voorkomen. HubBI kan doormiddel van een API (Application Programming Interface) gegevens uitwisselen met een ander systeem. Een API is een internationale koppelstandaard die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Ook hiermee bereik je dat je gegevens kunt toevoegen, verplaatsen en wijzigen in de vorm van voor gedefinieerde bewerkingen, deze worden bij IJK ook Hubs genoemd. Op deze manier kunnen er gegevens van AFAS naar een ander systeem worden gestuurd en andersom.  
 

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil ook jij een optimalisatieslag maken met HubBI? Wij denken graag met je mee en beantwoorden alle vragen over het inrichten van jouw processen. 

Vraag een vrijblijvende demo aan

4 voordelen van AFAS koppelplatform HubBI:

 1. Je hebt geen programmeerkennis of AFAS consultancy nodig. Je kunt volledig zelfstandig aan de slag.
 2. HubBI maakt je bedrijfsprocessen in AFAS eenvoudiger, sneller en efficiënter. 
 3. Door processen te automatiseren met HubBI beperk je repeterende en tijdrovende werkzaamheden tot een absoluut minimum. Daarmee bespaar je ook nog eens flink op de kosten.
 4. HubBI geeft medewerkers meer tijd en ruimte om zich te richten op taken die het verschil maken. Hierdoor zijn medewerkers van een grotere toegevoegde waarde voor de organisatie.

 

Happy hubbing!

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.