Functioneel beheer traineeship. Ben jij een toekomstige functioneel beheerder?

Geen harde ICT-er, maar de schakel tussen HRM processen en ICT. Dat is wat je als functioneel beheerder AFAS bent en waar dit traineeship je voor klaar stoomt. Jij gaat aan de slag met de klantomgeving binnen het softwarepakket AFAS.

Dit houdt het traineeship in

Het traineeship start 1 september voor een periode van een half jaar. De focus ligt op jouw persoonlijke- en professionele groei. Tijdens het traineeship leer jij IJK en het softwarepakket AFAS kennen. Daarnaast leer je door middel van de soft skills trainingen meer over jezelf. Je volgt cursussen en wordt begeleid door ervaren collega’s.

 • Traject van een half jaar.
 • Het traject doorloop je met andere trainees.
 • Begeleiding door interne en externe professionals.
 • Aandacht voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.
 • Na vijf weken al learning on the job.
 • Startsalaris € 2.500,- bij 40 uur + 13e maand.

Wat doet een trainee functioneel beheer?

Dit traineeship is een springplank naar de rol van functioneel beheerder. In een half jaar tijd word je opgeleid en begeleid door interne en externe professionals en coaches. Na vijf weken kijken we welk team het beste bij je past en ga je al aan de slag.

Bekijk ook de video van Ward en lees de ervaringen van oud-trainee Sander. Neem contact op met Naomi als je vragen hebt over dit traineeship.

Het vak van functioneel beheerder

Je hebt een vergelijkbare functie met die van een functioneel beheerder bij een organisatie. Het verschil is dat deze rol naar IJK is geoutsourcet. Jij draagt zorg voor de inrichting, optimalisatie en beheer van AFAS voor nieuwe en bestaande klanten. Dit kunnen grote projecten of kleine aanpassingen/wensen zijn. Daarnaast werk je samen met je team bij het implementeren van nieuwe klanten voor IJK.

Bekijk ook de video van Suzan en lees de ervaringen van e-HRM adviseur Eline.

Veelgestelde vragen

Jazeker! Zij-instromen bij IJK is dé ideale manier om jouw carrière een nieuwe impuls te geven! Via ons zij-instroomtraject leer je IJK en het softwarepakket AFAS kennen, volg je cursussen en word je intensief begeleid door ervaren collega’s.

Wij geven je vijf redenen:

 • Er is aandacht voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling.
 • Vanaf dag één ontvang je salaris.
 • Je werkt bij een ‘best managed company’.
 • IJK heeft een informele cultuur waar je echt jezelf mag zijn.
 • Na vijf weken ga je het leren en werken al combineren.

Je werkt als trainee 40 uur per week, waarbij je op woensdag en vrijdag trainingsdagen hebt en de andere dagen in het team meewerkt. Je start het traineeship met een salaris van € 2.400,-. Na afronding van je traineeship wordt dit € 2.500,- en ontvang je een 13e maand.

Jazeker! Je krijgt van ons meteen een jaarcontract.

Wil je je aanmelden voor dit of een van de andere traineeships? Of heb je een vraag en wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Naomi, corporate recruiter bij IJK.

Wij bieden momenteel drie verschillende traineeships aan, namelijk: AFAS consultant, salarisadviseur en functioneel beheerder.

Heb je een vraag aan Naomi, corporate recruiter bij IJK?
* verplicht veld

Wil je meer weten over werken bij IJK?

Stuur ons dan een bericht via onderstaand formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.