Terug

Sander, begonnen als trainee e-hrm adviseur bij IJK

• Die hard (café) darter - vrienden competitie in de kroeg.
• Trotse papa van Vic en Loa.
• Sinds 2017 in dienst bij Driessen Groep en sinds 2020 in dienst bij IJK.
• Heerlijke droge humor, tot vervelends aan toe.

Wat doet een trainee e-hrm adviseur?

Je staat continu in ontwikkeling, zowel persoonlijk als professioneel. In het begin ligt de nadruk op het leren kennen van het systeem AFAS. Je leert wat het is en wat je er mee kan. Vervolgens draai je mee in de teams en pak je klantvragen op. Dit doe je zelfstandig of samen met collega’s. Klantvragen zijn bijvoorbeeld het aanpassen van autorisaties (rechten op InSite voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers) of het inrichten van een nieuwe type declaratie.

Als trainee sta je aan het begin van een mooie carrière bij IJK, met tal van mogelijkheden.

Daarnaast heb je ook soft skill trainingen: wie ben je als persoon, als collega en hoe vertaalt dit zich op de werkvloer en richting je teamleden. Met deze basis ga je steeds meer meedraaien in het team en word je gaandeweg zelfstandiger.

Hoe ziet het team eruit? En vooral wat is de sfeer?

Als trainee behoor je zowel tot een club van trainees als tot een team van e-hrm adviseurs en salarisadviseurs. Bij beiden trof ik een hechte club aan met een mix van persoonlijkheden. Met de trainees gingen we samen een pittig traject in waarbij we elkaar hielpen, problemen deelden en samen groeiden. Ook hielden we van een squash toernooitje, een borrel of een etentje.

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

De eindopdracht van het traineeship (inrichting van de werving & selectie module in AFAS) was het leukste. In deze opdracht kwamen zowel de softskill- als de AFAS trainingen van het traineeship naar voren. Het voeren van het gesprek met de klant, het omgaan met weerstand en het uiteindelijk inrichten van de W&S module in AFAS kwamen allemaal aan bod. Samen met een mede trainee was ik verantwoordelijk en lieten we het eindresultaat d.m.v. een eindpresentatie zien. Het opleveren van de eindopdracht maakte me trots!

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Zeker én misschien nog wel boven verwachting. Zelf ben ik begonnen in de coronatijd, waardoor je bij de start nog onzekerder bent. Gelukkig pakte IJK alles vanaf het begin goed en professioneel aan. Mijn verwachtingen kwamen uit en ik heb geleerd dat de deuren altijd voor je open staan.

Waarom moeten anderen mensen als trainee bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

Bij IJK merk je een soort van bevlogenheid, iedereen wil er het beste van maken en doet waar hij/zij goed in is. Collega’s delen graag hun kennis en er is aandacht voor je persoonlijke groei, waardoor de mate van professionaliteit heel hoog is. Deze aspecten kwamen, zelfs in de coronatijd, continu naar voren tijdens het traineeship. Iedereen zette zich in en door de energie van collega’s kreeg ik er nog meer zin in!

Heb jij vragen voor Sander of wil jij ook deelnemen aan het traineeprogramma van IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures