AFAS consultant traineeship. Word jij onze nieuwe consultant?

Sta je aan het begin van je loopbaan en spreekt procesoptimalisatie of salarisadministratie jou aan? Ben je communicatief sterk en vind je het leuk om organisaties te adviseren op het gebied van AFAS. Dan ben jij misschien wel onze volgende consultant!

Dit houdt het traineeship in

Het traineeship start 1 september voor een periode van een half jaar. De focus ligt op jouw persoonlijke- en professionele groei. Tijdens het traineeship leer jij IJK en het softwarepakket AFAS kennen. Daarnaast leer je door middel van de soft skills trainingen meer over jezelf. Je volgt cursussen en wordt begeleid door ervaren collega’s.

 • Traject van een half jaar.
 • Het traject doorloop je met andere trainees.
 • Begeleiding door interne en externe professionals.
 • Aandacht voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.
 • Na vijf weken al learning on the job.
 • Startsalaris € 2.500,- bij 40 uur + 13e maand.

Wat doet een trainee AFAS consultant?

Het traineeship is een springplank naar de rol van AFAS consultant. In een half jaar tijd word je opgeleid en begeleid door interne en externe professionals en coaches. Na ongeveer een maand met trainingen en kennismakingen ga je aan de slag in een van onze teams, zodat je jouw opgedane kennis alvast kunt toepassen en oefenen. Gedurende de tijd werk je steeds zelfstandiger en krijg je meer verantwoordelijkheden. Na ongeveer 1 jaar in het team is het doel om zelfstandig op pad te gaan als consultant.

Neem contact op met Naomi als je vragen hebt over dit traineeship.

Het vak van AFAS consultant

Als AFAS consultant ondersteun je klanten op locatie bij AFAS vraagstukken en ben je verantwoordelijk voor implementaties van AFAS, optimalisaties en inrichtingen van processen in de software van AFAS. Daarbij richt je nieuwe modules in of optimaliseer je bestaande inrichting, zodat deze beter aansluit op de bedrijfsvoering van de klant én ondersteun je in het reguliere (functioneel) beheer van AFAS.

Bekijk ook de video van Ted en lees de ervaringen van AFAS consultant Raoul.

Veelgestelde vragen

Jazeker! Zij-instromen bij IJK is dé ideale manier om jouw carrière een nieuwe impuls te geven! Via ons zij-instroomtraject leer je IJK en het softwarepakket AFAS kennen, volg je cursussen en word je intensief begeleid door ervaren collega’s.

Wij geven je vijf redenen:

 • Er is aandacht voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling.
 • Vanaf dag één ontvang je salaris.
 • Je werkt bij een ‘best managed company’.
 • IJK heeft een informele cultuur waar je echt jezelf mag zijn.
 • Na vijf weken ga je het leren en werken al combineren.

Je werkt als trainee 40 uur per week, waarbij je op woensdag en vrijdag trainingsdagen hebt en de andere dagen in het team meewerkt. Je start het traineeship met een salaris van € 2.400,-. Na afronding van je traineeship wordt dit € 2.500,- en ontvang je een 13e maand.

Jazeker! Je krijgt van ons meteen een jaarcontract.

Wil je je aanmelden voor dit of een van de andere traineeships? Of heb je een vraag en wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Naomi, corporate recruiter bij IJK.

Wij bieden momenteel drie verschillende traineeships aan, namelijk: AFAS consultant, salarisadviseur en functioneel beheerder.

Heb je een vraag aan Naomi, corporate recruiter bij IJK?
* verplicht veld

Wil je meer weten over werken bij IJK?

Stuur ons dan een bericht via onderstaand formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.