Terug

De nieuwe versie van de software van AFAS: Profit 1

Profit 1 is de nieuwe versie van de software van AFAS. De komende maanden wordt deze nieuwe versie uitgerold. We praten je bij over de belangrijkste verbeteringen en wijzigingen.

Na Profit 22 volgt er een volledig nieuwe versie van de ruggengraat van jullie AFAS-software. Met de komst van Profit 1 profiteer je van meer intuïtieve en gebruiksvriendelijkere software. Alle bestaande functionaliteiten blijven bestaan en de overstap wordt probleemloos verzorgd door IJK en AFAS.

Voor onze klanten testen we deze nieuwe software uitvoerig zoals je dat van ons mag verwachten. Indien er gevolgen zijn voor jouw AFAS-omgeving, dan brengt ons team je daarvan uiteraard op de hoogte. Ook als je hulp nodig hebt bij de ingebruikname van Profit 1 helpt jouw team je graag op weg.

We hebben de meest relevante wijzigingen voor je op een rijtje gezet:

  • Profit is gebruiksvriendelijker ingericht door de nieuwe lay-out. Met de nieuwe technieken, zoals een zoekfunctie, kunnen functionaliteiten makkelijker gevonden worden in Profit. Daarnaast is het mogelijk om Profit in- en uit te zoomen.
  • Het proces van digitaal ondertekenen gaat in Profit 1 nog sneller. Hierbij is het nu ook mogelijk om de ondertekening (SignServiceLog) en het document te verwijderen in het proces. Na het verwijderen is het ook eenvoudig om een nieuw document te genereren en deze opnieuw te laten ondertekenen zonder dat hier een nieuw dossieritem voor opgestart hoeft te worden.
  • Het verlofsaldo van de verschillende verlofpotjes wordt zichtbaar in de AFAS pocket APP.
  • In de module werving en selectie is het mogelijk om meerdere sollicitanten tegelijkertijd af te wijzen. Daarnaast kunnen sollicitanten via de stamkaart gekoppeld worden aan andere vacatures.
  • Informatie over declaraties en de bijbehorende bijlages kun je toevoegen aan een weergave (overzicht) zodat je deze sneller kunt beoordelen.
  • Er is extra logging, onder andere op profielen en contexten. Daardoor kun je beter monitoren wat er in de inrichting wordt gewijzigd. Daar wordt de accountant ook blij van!
  • De 2-factor autorisatie wordt uitgebreid. Daardoor dien je wel extra cijfers in te voeren, echter heb je daarna de mogelijkheid om de inlog op jouw apparaat maar liefst 30 dagen te onthouden.

Op deze webpagina van AFAS kun je een overzicht terugvinden van alle wijzigingen in Profit 1. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!