Overslaan en naar de inhoud gaan
HRM-kennissysteem RAP

Antwoord op elke HRM vraag

In het HRM-kennissysteem RAP vinden medewerkers en HRM'ers eenvoudig en digitaal antwoord op HRM gerelateerde vragen.

HRM-kennissysteem RAP

Geef medewerkers en HRM'ers digitaal inzicht in arbeidsvoorwaarden en aanvullende lokale regelingen.

Handig voor de HRM afdeling én je medewerker

Het HRM-kennissysteem RAP is niet alleen handig voor de afdeling HRM, het biedt ook voordelen voor al jouw medewerkers. In de medewerkersversie van RAP zoeken ze zelf naar het antwoord op hun HRM vraag. Ze raadplegen RAP via de webbrowser óf via de speciaal ontwikkelde RAP App. Zo heeft je medewerker altijd en overal toegang tot zijn of haar arbeidsvoorwaarden. Lees hoe de Gemeente Texel RAP ervaart.

HRM-netwerk met vakgenoten

In de online omgeving van RAP heb je toegang tot een digitaal HRM-netwerk. Hierin wisselen RAP-abonnees kennis en ervaring met elkaar uit. Je kunt vragen stellen aan collega’s uit het hele land of discussiëren over een actueel HRM-onderwerp. Honderden collega's zijn lid van dit netwerk in RAP en op het blog worden dagelijks berichten geplaatst. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Speciaal voor overheid en onderwijs

In RAP vind je niet alleen de meest actuele collectieve en lokale arbeidsvoorwaarden, maar ook uitgebreide en juridisch getoetste modelregelingen, modeldocumenten en -overeenkomsten. Daarnaast blijf je met RAP op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Kun je het antwoord zelf niet in RAP vinden? Dan staat onze helpdesk klaar om te helpen met al je juridische vragen. Zo heb je altijd antwoord op je arbeidsvoorwaardelijke vragen.

Het HRM-kennissysteem voor overheid en onderwijs

HRM-kennissysteem RAP biedt uitkomst voor HRM'ers en medewerkers binnen overheid en onderwijs. De actuele cao-tekst, en een populaire versie daarvan, is opgenomen voor gemeenten, waterschappen, politieke ambtsdragers, het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger beroepsonderwijs. Ook lokale, sectorale of organisatie specifieke regelingen zijn eenvoudig op te nemen in RAP.

RAP voor gemeentelijke organisaties

Met RAP Gemeenten heb je altijd en overal toegang tot de meest actuele arbeidsvoorwaarden. In RAP vind je niet alleen de Cao Gemeenten/SGO, maar ook lokale arbeidsvoorwaarden en voorwaarden die van andere wet- en regelgeving afkomstig zijn. Daarnaast is RAP hét kennissysteem voor de HRM’er in de overheid. Ruim 80% van de Nederlandse gemeenten maakt inmiddels gebruik van RAP.

Bekijk de video RAP voor gemeenten

 

RAP voor Waterschappen

In RAP Waterschappen staat de actuele cao Werken voor Waterschappen. Als de cao Werken voor Waterschappen wijzigt, worden de wijzigingen automatisch bijgewerkt in RAP.

Bekijk de video RAP voor Waterschappen

 

RAP voor Politieke Ambtsdragers

Binnen de overheid vormen politieke ambtsdragers een aparte categorie. Voor hen liggen de arbeidsverhoudingen vast in eigen rechtspositiebesluiten. In RAP Politieke Ambtsdragers vind je antwoord op vragen als ‘Ontvangt een oud-wethouder niet teveel wachtgeld?’ en ‘Moeten verhuiskosten van de burgemeester wel of niet worden vergoed?’ De arbeidsvoorwaarden die in RAP Politieke Ambtsdragers staan, zijn altijd up-to-date en juridisch getoetst.

 

Bekijk de video RAP voor Politieke Ambtsdragers

 

RAP voor Primair en Voortgezet Onderwijs

In RAP Primair en Voortgezet Onderwijs staat de actuele cao tekst, inclusief een populaire vertaling hiervan. Veel besturen voegen hier ook hun lokale arbeidsvoorwaarden/personeelshandboek aan toe. Hierdoor heb je een handig overzicht van alle voor jouw organisatie geldende arbeidsvoorwaarden en kunnen zowel medewerkers, als leidinggevenden hier eenvoudig in zoeken. In het HRM-deel staan tal van andere modules die je op het stafkantoor ontzorgen. Denk daarbij aan modelbrieven, veel gestelde vragen en jurisprudentie op maat voor jouw sector. Een helpdesk met specialisten en een HRM-netwerk met vakgenoten maken het pakket compleet. 

Een groeiend aantal voortgezet onderwijsorganisaties in Nederland gebruikt RAP voor het onderwijs.

RAP voor Hogescholen 

RAP Hogescholen is ontwikkeld in samenwerking met een aantal van de grootste hogescholen in Nederland. In RAP Hogescholen staat de actuele cao tekst, inclusief een populaire vertaling hiervan. Aanpassingen in de cao tekst worden automatisch bijgewerkt in RAP. Hierdoor zijn de arbeidsvoorwaarden die gelden voor jouw organisatie altijd actueel.

 

Bekijk de video RAP voor het Onderwijs

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je zelf ervaren hoe je RAP inzet als organisatiebreed HRM-kennissysteem? Wij demonstreren graag de mogelijkheden en beantwoorden alle vragen over het centraal toegankelijk maken van arbeidsvoorwaarden en lokale regelingen.

Vraag een vrijblijvende demo aan

Ook voor juridisch advies op maat

Heb je een complex vraagstuk waar je zelf niet uitkomt? RAP helpt je op weg met juridisch advies. Denk aan vraagstukken over:

  • ontslagtrajecten bij reorganisatie;
  • een ontslagzaak met complexe casuïstiek;
  • een sociaal plan;
  • het vertegenwoordigen van de werkgever bij de Centrale Raad van Beroep of ander rechtscollege.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.