Overslaan en naar de inhoud gaan
HRM-kennissysteem RAP

Antwoord op elke HRM vraag

In het HRM-kennissysteem RAP vinden medewerkers en HRM'ers eenvoudig en digitaal antwoord op HRM gerelateerde vragen.

HRM-kennissysteem RAP

Geef medewerkers en HRM'ers digitaal inzicht in arbeidsvoorwaarden en aanvullende lokale regelingen.

Handig voor de HRM afdeling én je medewerker

Het HRM-kennissysteem RAP is niet alleen handig voor de afdeling HRM, voor alle medewerkers binnen de organisatie biedt het voordelen. In de medewerkersversie van RAP zoeken zij zelf naar het antwoord op hun HRM vraag. En kunnen zij het antwoord niet vinden, dan helpen gespecialiseerde arbeidsjuristen van de Helpdesk HRM verder.

Wnra proof

Per 1 januari 2020 vallen ambtenaren die werken bij gemeenten, waterschappen en provincies onder het burgerlijk recht. Het ambtenarenrecht is vanaf dan niet meer van toepassing. Met een abonnement op RAP weet je zeker dat je op 1 januari 2020 klaar bent voor de Wnra. Meer informatie hierover is te vinden op de kennispagina Wnra.

HRM-netwerk met vakgenoten

In de online omgeving van RAP heb je toegang tot een digitaal HRM-netwerk. Hierin wisselen RAP-abonnees kennis en ervaring met elkaar uit. Je kunt vragen stellen aan collega’s uit het hele land of discussiëren over een actueel HRM-onderwerp. Honderden HRM’ers zijn lid van dit netwerk in RAP en op het blog worden dagelijks berichten geplaatst. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Speciaal voor overheid en onderwijs

In RAP staan de actuele teksten van de CAR-UWO, de SAW (Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling Waterschapspersoneel), cao PO, cao VO en cao HBO. Bij wijzigingen passen we deze aan. Zo beschik je altijd over de meest actuele versie.

Het HRM-kennissysteem voor overheid en onderwijs

HRM-kennissysteem RAP biedt uitkomst voor HRM'ers en medewerkers binnen overheid en onderwijs. De actuele cao-tekst, en een populaire versie daarvan, is opgenomen voor gemeenten, waterschappen, politieke ambtsdragers, het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en hoger beroepsonderwijs. Ook lokale, sectorale of organisatie specifieke regelingen zijn eenvoudig op te nemen in RAP.

RAP voor gemeenten

In RAP Gemeenten is de actuele CAR UWO tekst opgenomen, inclusief een uitgebreide toelichting hierop. Aanpassingen in de CAR UWO tekst worden automatisch bijgewerkt in RAP. Hierdoor zijn de arbeidsvoorwaarden die gelden voor jouw organisatie altijd actueel. Ruim 80% van de Nederlandse gemeenten maakt gebruik van RAP.

Wet Elektronische Bekendmaking

Vanuit de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) moeten gemeenten, veiligheidsregio’s, waterschappen en provincies al hun algemeen bindende voorschriften beschikbaar stellen. Met RAP publiceer je met één druk op de knop gratis het gehele arbeidsvoorwaardenpakket van jouw eigen organisatie. Uiteraard conform de richtlijnen van de Wet Elektronische Bekendmaking.

 

Bekijk de video RAP voor gemeenten

 

RAP voor Waterschappen

In RAP Waterschappen is de actuele Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling voor de Waterschappen (SAW) opgenomen. Als de Unie van Waterschappen de SAW aanpast, worden de wijzigingen automatisch bijgewerkt in RAP.

Wet Elektronische Bekendmaking

Vanuit de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) moeten gemeenten, veiligheidsregio’s, waterschappen en provincies al hun algemeen bindende voorschriften beschikbaar stellen. Met RAP publiceer je met één druk op de knop gratis het gehele arbeidsvoorwaardenpakket van jouw eigen organisatie. Uiteraard conform de richtlijnen van de Wet Elektronische Bekendmaking.

 

Bekijk de video RAP voor Waterschappen

 

RAP voor Politieke Ambtsdragers

Binnen de overheid vormen politieke ambtsdragers een aparte categorie. Voor hen liggen de arbeidsverhoudingen vast in eigen rechtspositiebesluiten. In RAP Politieke Ambtsdragers vind je antwoord op vragen als ‘Ontvangt een oud-wethouder niet teveel wachtgeld?’ en ‘Moeten verhuiskosten van de burgemeester wel of niet worden vergoed?’ De arbeidsvoorwaarden die in RAP Politieke Ambtsdragers staan zijn altijd up-to-date en juridisch getoetst.

 

Bekijk de video RAP voor Politieke Ambtsdragers

 

RAP voor Primair Onderwijs

In RAP PO staat de actuele tekst van de cao PO in digitale vorm. Door de lokale regelingen toe te voegen aan RAP heb je de beschikking over een compleet digitaal arbeidsvoorwaardenpakket. Ook het reglement Participatie- en Vervangingsfonds en tal van andere modules staan in RAP. Een uitgebreide kennisbank met de meest gestelde vragen en antwoorden over jouw arbeidsvoorwaarden maken het pakket compleet.

RAP voor Voortgezet Onderwijs

In RAP VO staat de actuele tekst van de cao VO. Door de lokale regelingen toe te voegen aan RAP heb je de beschikking over een compleet digitaal arbeidsvoorwaardenpakket. Een groeiend aantal voortgezet onderwijsorganisaties in Nederland gebruikt RAP voor het onderwijs.

RAP voor HBO

RAP HBO ontwikkelden we samen met een aantal van de grootste hogescholen in Nederland. Het geeft volledig inzicht in de actuele arbeidsvoorwaarden. In RAP HBO staat de actuele tekst van de cao HBO. Door gebruik te maken van RAP HBO weet je zeker dat je over betrouwbare en actuele informatie beschikt die altijd up-to-date en juridisch getoetst is. 

 

Bekijk de video RAP voor het Onderwijs

 

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je zelf ervaren hoe je RAP inzet als organisatiebreed HRM-kennissysteem? Wij demonstreren graag de mogelijkheden en beantwoorden alle vragen over het centraal toegankelijk maken van arbeidsvoorwaarden en lokale regelingen.

Vraag een vrijblijvende demo aan

Ook voor juridisch advies op maat

Heb je een complex vraagstuk waar je zelf niet uitkomt? RAP helpt je op weg met juridisch advies. Denk aan vraagstukken over:

  • ontslagtrajecten bij reorganisatie;
  • een ontslagzaak met complexe casuïstiek;
  • een sociaal plan;
  • het vertegenwoordigen van de werkgever bij de Centrale Raad van Beroep of ander rechtscollege.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.