Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Klantverhalen

Nieuwsgierig naar hoe bedrijven onze software gebruiken? Of hoe zij hun administratie uit handen hebben gegeven? Onze software en services worden binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Lees de ervaringen van verschillende organisaties in onderstaande verhalen.

ProRail

"IJK kwam tijdens de aanbesteding zowel op papier, als tijdens de demonstratie van de e-HRM portal Insite goed uit de verf. Het presenteerde zich als een eigentijds bedrijf. Wat ProRail erg aansprak in de aanbieding was de bouwstenen-aanpak die IJK biedt middels het pakket AFAS. Door deze manier van werken is er enige flexibiliteit mogelijk. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om zaken in eigen beheer te doen, zonder dat je voor elk wissewasje naar de leverancier moet stappen."

Geen standaardoplossing

"We hebben gekozen voor een SAAS-oplossing, een standaardsysteem. In de praktijk bleek dit standaardsysteem niet direct aan te sluiten. IJK heeft goed geholpen om daarin de mogelijkheden op te zoeken. Het is zoeken naar wat in de theorie wenselijk is en in de praktijk haalbaar."

De begeleiding van IJK

"Ik ben erg te spreken over de begeleiding vanuit IJK. Het is belangrijk om medewerkers goed te begeleiden bij het gebruik van een nieuw systeem. Er loopt bij ProRail (op ons verzoek) een collega van IJK rond om het systeem te laten landen in de organisatie. Hoe werkt het functioneel beheer? Hoe richt je het in? Datzelfde geldt ook voor de salarisadministratie. Belangrijk, zeker omdat we bij HR zelf ook onze wensen hebben. De medewerkers van IJK proberen op alle fronten mee te denken. Daarnaast hebben ze er alles aan gedaan om de deadline te halen."

Wat zijn nu de voordelen?

"Als je overstapt op een ander systeem of op een andere leverancier, dan weet je dat er zaken gaan veranderen. Hoe je het ook wendt of keert. Maar dat zie ik als iets positiefs. We hebben de afgelopen periode gebruikt om samen met onze implementatiepartner Capgemini en met IJK eens kritisch te kijken naar onze bestaande processen. Wat is logisch, wat kan anders of beter ingericht worden? Dat was een boeiende exercitie en leverde een goede dialoog op. De komende vijf jaar is IJK onze leverancier. We zien die periode met vertrouwen tegemoet."

Dát is IJK

"Het bedrijf is erg klantgericht en klantvriendelijk én weet wanneer het een tandje bij moet schakelen. De wens en de wil om het project te laten slagen is er."

Over ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zet ProRail zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen. ProRail werkt dagelijks om het spoornetwerk veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer te maken. Dat doen zij altijd met aandacht voor het milieu en de samenleving.

Sinds januari 2018 is IJK de partner van ProRail op het gebied van HR processen. IJK implementeerde het HR-kernsysteem AFAS volledig en realiseerde diverse AFAS procesversnellers in deze omgeving. Aanvullend verzorgt IJK ieder maand de salarisverwerking van ProRail.

"IJK kijkt met een objectieve blik naar bestaande processen."

Monique Dimmendaal

Projectleider HR ProRail

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.