Terug

Een traineeship dat het verschil maakt: functioneel beheer bij Drechtwerk

Onlangs hebben wij een op maat gemaakt traineeship ontwikkeld voor Drechtwerk, om hun functioneel beheerders te ondersteunen bij de livegang van de HRM module van AFAS. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Bij Drechtwerk draait alles om het bieden van een veilige werkomgeving waarin mensen kunnen groeien naar zelfstandig werk, zelfs wanneer hun mogelijkheden beperkt zijn.

Op 1 januari 2024 ging Drechtwerk live met de HRM module van AFAS. De functioneel beheerders speelden een cruciale rol in deze livegang en hebben diverse AFAS-trainingen doorlopen om hun kennis te verdiepen en deze toe te passen in de praktijk.

Een robuuste beheerorganisatie is ons doel

De wens van Drechtwerk was duidelijk: de kennis van hun functioneel beheerders verder uitbreiden en een robuuste beheerorganisatie opzetten. Om dit doel te bereiken, heeft IJK een op maat gemaakt traineeship ontwikkeld. Caroline de Boer, AFAS consultant bij IJK, legt uit: “Het is essentieel om een goede balans te vinden tussen het oplossen van incidenten en het doorvoeren van optimalisaties. Het opstellen van een goede planning helpt functioneel beheerders om die balans te vinden en vast te houden. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de rol van functioneel beheer en het belang van key-users.”

Praktijkgerichte training 

Een van de belangrijkste aspecten van dit traineeship is de nadruk op praktijkervaring. De functioneel beheerders werken met praktijkcases en krijgen huiswerkopdrachten, waardoor ze de kans krijgen om zelf aan de slag te gaan met relevante functionaliteiten en te leren door fouten te maken. Caroline benadrukt: “Leren door doen is een krachtige methode. De functioneel beheerders krijgen zo niet alleen de theoretische kennis, maar ook de praktische ervaring die nodig is om echt effectief te zijn in hun rol.”

Positieve ervaringen 

De eerste ervaringen met het traineeship zijn zeer positief. “Caroline geeft ons praktische tips en coacht de functioneel beheerders op competenties,” vertelt Frans Dahrs van Drechtwerk. “Samen met IJK zetten we hele goede stappen richting ons doel; een robuuste beheerorganisatie.”

Wil jij ook een sterke beheerorganisatie?

Benieuwd hoe jouw organisatie kan profiteren van de expertise van IJK in het trainen van functioneel beheerders? Neem contact met ons op via consultancy@ijk.nl