Terug

Automatiseer repeterende FiscFree mutaties snel en eenvoudig

Veel organisaties maken gebruik van de tool Fiscfree waarmee medewerkers extra secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen verkrijgen. De verwerking van de uit FiscFree afkomstige mutaties gaat gepaard met veel repeterende handelingen. Met de vernieuwde FiscFree koppeling van IJK verminder je het aantal mutaties dat je zelf moet controleren en invoeren fors.

De vernieuwde FiscFree – AFAS koppeling is op verzoek van onze klanten doorontwikkeld. FiscFree en IJK hebben de handen ineengeslagen waarbij de vernieuwde koppeling de mutaties uit FiscFree automatisch doorstuurt voor de verwerking in HubBI, het automation platform van IJK. Vervolgens worden deze mutaties automatisch in AFAS verwerkt door de juiste looncomponenten of -mutaties en/of verlofcorrecties aan te spreken. De volledig automatische koppeling houdt rekening met allerlei variabelen. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch verwerken van de juiste looncomponenten en productgroepen. 

Automatische verwerking

Het grootste verschil met de standaard koppeling tussen AFAS en FiscFree is dat bij de HubBI koppeling alle bronnen en doelen automatisch verwerkt worden én eenvoudig uit te breiden zijn. De standaard koppeling spreekt alleen enkele looncomponenten aan zoals brutoloon, vakantiegeld, eindejaarsuitkering en vakantie-uren/overuren. De geavanceerde AFAS koppeling van HubBI spreekt alle doelen en bronnen aan, bijvoorbeeld een gratificatie.

Tijdbesparing en reductie van fouten

Door het automatiseren van het mutatieproces van FiscFree naar AFAS bespaar je als organisatie veel tijd. Daarnaast neem je, als er geen handmatige handelingen meer nodig zijn om de vele gegevens te verwerken, de foutgevoeligheid compleet weg. Met de FiscFree koppeling kan je over het jaar heen de mutaties inboeken, hetgeen niet in AFAS kan worden geautomatiseerd. Ook kan de koppeling alle looncomponenten aanspreken, iets wat nog niet eerder kon.

Iets voor jouw organisatie?

De FiscFree en AFAS koppeling is een oplossing waarmee je eenvoudig en automatisch FiscFree mutaties verwerkt in de AFAS omgeving van jouw organisatie. Wil je meer weten over deze en andere  koppelingen? Neem dan contact met ons op.