Terug

Hecht partnerschap AFAS & IJK

In 2020 viert IJK dat het alweer 15 jaar samenwerkt met AFAS Software. Om deze mooie mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan, ontplooiden we de afgelopen weken diverse mooie initiatieven. Wij zijn trots op de goede samenwerking en de hechte band die door de jaren heen is opgebouwd tussen beide familiebedrijven.

In 2005 koos DA&A Driessen, de rechtsvoorganger van de Driessen Groep, voor de ERP Software van AFAS. Dat zorgde voor automatisering van veel interne bedrijfsprocessen. Hiermee werd een solide basis gelegd voor 15 jaar structurele groei. In 2006 werden de eerste klanten in de lokale overheid geïmplementeerd op AFAS en in 2007 werd de samenwerking tussen DA&A en AFAS gewaardeerd met een Profit Award. In de jaren die volgden ontstond een hechte band ontstaan tussen beide bedrijven. Inmiddels bedient IJK tal van organisaties in de Zorg, Onderwijs en Overheid met haar Software & Services.

Samenwerking

De culturele fit is een belangrijke succesfactor in de jarenlange samenwerking. Zowel AFAS als IJK zijn familiebedrijven. Dit maakt dat er aandacht is voor de lange termijn én het werkgeluk van de medewerkers. Zowel strategisch als operationeel werken we op een prettige manier samen. Sportieve en sociale initiatieven spelen daarbij een belangrijke rol. Voetbal is iets dat de relatie met AFAS al lange tijd kenmerkt. AFAS is fan en sponsor van AZ uit Alkmaar, terwijl IJK PSV een warm hart toedraagt. FC AFAS en FC Driessen Groep spelen jaarlijks een vriendschappelijk duel.

De laatste editie was bijzonder omdat er voor het eerst ook een dameswedstrijd werd gespeeld. De dames én de herenwedstrijd werden gewonnen door AFAS, waarna het volledige sportieve gezelschap van 70 personen toeschouwer was van PSV – FC Twente in het Philips Stadion. Binnenkort vindt ook een digitale revanche plaats in de vorm van een FIFA toernooi tussen AFAS en IJK.

Wie jubileert trakteert

Om ook de medewerkers van AFAS te bedanken voor de prettige samenwerking verrasten wij hen op donderdag 6 februari met heerlijke Luikse wafels. Op het terrein van AFAS in Leusden werden vanuit een Volkswagen oldtimer de wafels geserveerd.

IJK kijkt met trots terug op 15 jaar partnerschap. De komende 15 jaar partnerschap zien we met vertrouwen tegemoet.