Terug

Werving en selectie in AFAS

Er gebeurt momenteel veel op de arbeidsmarkt, waardoor het voor veel organisaties belangrijk is om met het werving en selectie proces aan de slag te gaan. De arbeidsmarkt is enorm krap, wat betekent dat sollicitanten vaak meerdere opties hebben. Dit plaatst veel bedrijven voor de uitdaging om aantrekkelijke werkgevers te worden waar het kandidaten makkelijk gemaakt wordt om te solliciteren. Het is daarbij essentieel om de juiste onboardingsprocessen te hebben om goede medewerkers te behouden. Want zonder deze processen is het niet ongebruikelijk dat 30% van de nieuwe medewerkers binnen 6 maanden alweer op zoek gaat naar een nieuwe baan.

HR_automation_tools

Wat kan je doen als werkgever?

Als werkgever is het belangrijk om deze uitdagingen serieus te nemen en aandacht te besteden aan het aantrekken van de juiste kandidaten. Dit begint met het definiëren van de functie en het opstellen van een aantrekkelijke vacaturetekst. Maar het gaat verder dan dat: je dient als werkgever ook een aantrekkelijk imago te hebben om kandidaten aan te trekken en te behouden. Dit kan betekenen dat je moet nadenken over zaken als de bedrijfscultuur, de arbeidsvoorwaarden en de mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Maar ook over de manier waarop je met sollicitanten communiceert en hoe je hen begeleidt tijdens het recruitment proces.

Werving en selectie van AFAS

Gebruik je AFAS? Dan heb je geluk! AFAS levert alle functionaliteit voor werving, selectie en recruitment gratis uit in de licentie. Je moet het als werkgever wel de kleur van jouw organisatie meegeven. Het voordeel van de W&S functionaliteit van AFAS is dat het instroomproces optimaal gefaciliteerd wordt. Eerst de recruitment, daarna de indiensttreding én niet te vergeten de onboarding. Door het gebruik van AFAS werken je HR en recruitmentafdeling efficiënter en bieden een betere ervaring aan sollicitanten en nieuwe medewerkers. Dat versterkt de reputatie van jouw organisatie en bevordert het behoud van goede medewerkers.

Nieuwe ontwikkelingen functionaliteiten

Het wervings- en selectieproces is een belangrijk thema en blijft daarom voortdurend in ontwikkeling. Tijdens de AFAS Open worden ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werving en selectie gedeeld. Als AFAS-partner kunnen wij je helpen met het inrichten van de wervings- en selectiemodule. Neem voor meer informatie contact met ons op via aanvraag@ijk.nl. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw organisatie optimaal profiteert van moderne HR-automatiseringstools en maken we het recruitmentproces efficiënter en effectiever.

Lees meer over Werving & Selectie in het AFAS Klantportaal en bekijk het filmpje van AFAS over Werving & selectie.

Verdergaande behoefte?

Reikt de behoefte van jouw organisatie verder dan de functionaliteit van AFAS? Ga dan in overleg met de adviseurs van IJK. Met onze aanvullende oplossingen kunnen we altijd meedenken in passende scenario’s. Denk hierbij aan specialistisch Applicant Tracking System (ATS) of de inzet van HR automation voor het versnellen van het proces.