Terug

Goed voornemen voor 2023: laat de gegevensbewerkingen in AFAS over aan een assistent

Meer bewegen, stoppen met roken, minder alcohol drinken; de klassiekers van de goede voornemens. Het voornemen om je meer te richten tot de essentiële dingen in het leven, is daarnaast de laatste jaren aan een opmars bezig. Meer tijd vrijmaken voor de dingen die er echt toe doen, zowel privé als zakelijk. Mocht je met AFAS werken, dan heeft IJK het hulpmiddel om dit voornemen echt kracht bij te zetten: het AFAS koppelplatform HubBI voor geautomatiseerde gegevensbewerkingen.

AFAS koppelplatform HubBI

HubBI is een slim koppelplatform dat als een schil over je eigen AFAS-omgeving wordt gelegd. Met HubBI ben je dus niet langer beperkt tot de grenzen van AFAS. Zonder enige IT- en programmeerkennis maak je zelf processen in AFAS eenvoudiger en sneller. Met de AFAS connectoren laat je de gewenste data ophalen uit AFAS. Je bepaalt vervolgens de bewerkingen (toevoegen, verplaatsen en/of wijzigen) op de data en stuurt deze data terug naar AFAS. Zo eenvoudig is het!

Concrete mogelijkheden

Met HubBI zijn de mogelijkheden voor procesoptimalisatie in AFAS eindeloos. Om een beeld te krijgen van deze mogelijkheden, hierbij een aantal voorbeelden voor het domein HRM:

  • UPN automatisch vullen en bijwerken.
  • AFAS gebruikerscode aanpassen.
  • Privé e-mail adres wijzigen naar zakelijk e-mailadres.
  • Salarisstrook en of jaaropgave beveiligd mailen met wachtwoord bij uitdienst.
  • Anonimiseren van sollicitanten en medewerkers die uit dienst gaan.

Naast HRM kan HubBI uiteraard ook worden ingezet voor de andere domeinen van AFAS, zoals payroll, financiën etc. De gehele bedrijfsvoering kan je hiermee vergaand automatiseren. 

Koppelen met alle systemen van de organisatie

Bovendien leent HubBI zich perfect voor het verwerken van gegevens met andere systemen. HubBI wordt dan ingezet als middleware voor maximale applicatie-integratie binnen jouw organisatie. Hierbij kun je denken aan koppelingen waarmee je vanuit AFAS automatisch accounts kunt aanmaken in het betreffende software pakket van een derde of het meesturen van aanvullende gegevens medewerkers om dubbele invoer te voorkomen.

HubBI gratis uitproberen

Met HubBI beperk je dus de handmatige en dubbele invoer, waardoor het proces minder foutgevoelig is en minder tijd kost. En dit alles zonder programmeerkennis. Wil je meer weten over het AFAS koppelplatform HubBI of wil je het gratis uitproberen. Neem dan contact met ons op.