Terug

Carmen, begonnen als trainee salarisadministratie bij IJK

• Sinds 2018 werkzaam bij IJK.
• Carnavalist in hart en nieren.
• Een echte sunset en sunrise lover.
• Altijd in voor een lekker hapje en drankje.

Wat doet een trainee salarisadministratie?

Het traineeship salarisadministratie is de springplank naar de rol van salarisadviseur. Je bent onderdeel van het team salarisadviseurs, maar krijgt daarbij heel veel training en begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan een introductie programma, PDL trainingen (praktijkdiploma loonadministratie), trainingen op het gebied van soft skills, een persoonlijke coach en praktische trainingen.

Uiteraard start je met de basis werkzaamheden zoals het doorvoeren van salariswijzigingen, roosterwijzigingen, verlofmutaties of het toekennen van jubileum gratificatie en de makkelijke klantvragen. In het begin doe je dit samen met een collega maar al snel pak je het zelfstandig op. Gelukkig werken we bij de salarisadministratie altijd met een vierogen principe, waardoor jouw werkzaamheden worden gecontroleerd door een ervaren salarisadviseur. Ook krijg je naar verloop van tijd wat zwaardere klantvragen/casussen die je zelfstandig moet uitzoeken en uitwerken. Deze bespreek je vervolgens weer.

Tijdens het traineeship wordt aan de hand van jouw talenten gekeken welk team het beste bij je past. Uiteindelijk kom je bij het team waarin je het meest in je kracht zal staan!

Hoe ziet het team eruit? En vooral wat is de sfeer?

Je start met een groep trainees. In de mede trainees herken je jezelf en ook weer niet. Samen sta je aan het begin van je carrière, heb je bepaalde verwachtingen, ben je erg enthousiast, maar heb je ook allemaal een hele andere opleiding (communicatie, HRM, bedrijfskunde) volbracht. Door de verschillende achtergronden in combinatie met de persoonlijkheidsopdrachten leer je heel veel van elkaar en word je steeds hechter.

Het team waarmee je werkt is een mix van mensen waarbij transparantie het kernwoord is. Je weet waar iedereen mee bezig is, stelt vragen aan elkaar en krijgt ook vragen terug. Je voelt je niet bezwaard om vragen te stellen.

Wat vond je de leukste training tijdens het traineeship?

Tijdens het traineeship krijg je een training Insight (persoonlijkheidstest). Met behulp van verschillende oefeningen komen de profielen van alles trainees telkens weer duidelijk naar voren. Dit vertaal je vervolgens samen met je coach naar de werkvloer. Zo weet je hoe je zelf reageert en dingen aanvliegt, maar weet je ook hoe teamleden op een bepaalde manier reageren en vooral waarom. Nog steeds heb ik er iedere dag iets aan! Mede hierdoor kan ik reacties relativeren en trek ik het me niet persoonlijk aan.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Jazeker en vooral doordat je hele persoonlijke begeleiding krijgt. Hiermee bouw je een vertrouwensband op waarbij je heel open kan spreken over de verwachtingen en ambities. Door dit te benoemen creëer je eigen kansen sneller. Uiteindelijk moet je ze natuurlijk zelf ook echt pakken. Zo zat ik bijvoorbeeld niet op mijn plek in het team, door dit aan te geven zijn we samen gaan kijken welk team wel bij me zou passen. Inmiddels heb ik mijn gewenste plekje gevonden!

Waarom moeten anderen mensen als trainee salarisadministrateur bij IJK komen werken?

De open sfeer. Het is hard werken, maar er is altijd ruimte voor een grapje en een lolletje. In mijn ogen kom je bij IJK terecht in een warm bad waar altijd ruimte is voor plezier.

Heb jij vragen voor Carmen of wil jij ook deelnemen aan het traineeprogramma van IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures