meer dan
100 pagina's
met interviews,
cases, onderzoek
en visies van
experts

Nieuw:
HRM Barometer
2017-2018

VAN DATA NAAR DUURZAAM

In zijn tweede jaar is de HRM Barometer in een nieuw jasje gestoken. De 126 pagina tellende uitgave geeft met thema’s als duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning, HR-analytics, recruitment en employer branding, inzicht in de staat van HRM in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur.

AanvragenOntdek de HRM Barometer

  • Onderzoek Kantar TNS naar de staat van HRM in de publieke sector.
  • Resultaten van bestuurders, leidinggevenden, medewerkers en HRM’ers, uitgesplitst per sector.
  • Vergelijking HRM Barometer van 2016.
  • Interviews met experts, waaronder prof. dr. Sander Klous, Jeroen Busscher en prof. dr. Tanya Bondarouk.
  • Cases uit de praktijk, waaronder ‘Werkgever van het jaar’ Rijksoverheid, Rijksuniversiteit Groningen, Radboudumc Nijmegen, St. Anna Zorggroep en Algemene Vereniging Schoolleiders.

De toekomstige HRM’er beschikt over andere competenties dan de HRM’er van vandaag.

hoogleraar prof. dr. Sander Klous
Universiteit van Amsterdam

Experts over de toekomst van HRM

JEROEN BUSSCHER, SCHRIJVER EN SPREKER

Sollicitaties op de
schop.


Onbeperkt houdbaar als term voor duurzame inzetbaarheid. Stoppen met industrieel (proces)denken. Geen leidinggevenden bij sollicitatiegesprekken. En HRM moet ophouden te bestaan en transformeren naar change agents. Zomaar een greep uit het gesprek met Jeroen Busscher. De bestseller auteur van onder andere ‘Pimp je afdeling’ kijkt duidelijk anders naar de wereld van HRM en recruitment en biedt genoeg stof tot nadenken.

CHRISTEL VAN DE VEN, FACTOR VIJF

One-size-fits-allduurzameinzetbaarheid?


Inmiddels zijn we in een stadium beland dat HRM’ers weten wat er nodig is om mensen duurzaam inzetbaar te maken. Maar wat we vaak niet weten is hoé je dat voor elkaar krijgt. Cristel van de Ven, samen met Aukje Nauta eigenaar van Factor Vijf Organisatieontwikkeling, doet nu enkele jaren onderzoek naar dit thema en geeft wekelijks lezingen. Tijd om de peilstok in dit thema te steken en samen te kijken waar we staan.

Publicatie Werkgeluk in de publieke sector

Vraag kosteloos de HRM Barometer 2017-2018 aan

Speciaal voor HRM’ers, directie en bestuur in de publieke sector.

Selecteer hieronder welke variant(en) u wilt ontvangen


Uw gegevens

Zit HRM midden in een stormachtige herfst? Of schijnt de zon met een aangenaam briesje? Zeker is dat we in 2017-2018 voor meerdere HRM trends & ontwikkelingen komt te staan waar HRM letterlijk haar stempel op kan drukken. Zoals de trends duurzame inzetbaarheid van medewerkers, strategische personeelsplanning en employer branding. Maar ook ontwikkelingen als flexibilisering van werk, de balans tussen privacy en HR Analytics en de toenemende digitalisering met e-HRM. U leest erover in onze nieuwe HRM Barometer, editie 2017-2018.

126 pagina’s over HRM in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur