Overslaan en naar de inhoud gaan
BegrotingsManager

Grip op bestuursprocessen met de BegrotingsManager

Speciaal voor het onderwijs. Met het juiste inzicht snel en adequaat reageren bij veranderende omstandigheden.

Begroten in het onderwijs kan ook leuk zijn!

Met deze begrotings- en analysetool heb je het begrotingsproces inclusief opvolging, scenario’s en rapportages in één geïntegreerde omgeving inzichtelijk.

Financiële- en personele gegevens uit verschillende lagen

De BegrotingsManager deel je in op basis van de organisatiestructuur en geeft toegang tot de financiële- en personele gegevens uit de verschillende lagen. Ideaal voor grote organisaties die bestaan uit meerdere clusterorganisaties! Iedereen die betrokken is bij de begroting krijgt een eigen rol en kan direct reageren bij veranderende omstandigheden.

Wet- en regelgeving

De BegrotingsManager voorziet volledig in actuele wet- en regelgeving. Het ondersteunt de onderwijs cao’s voor de loonkostenbegroting en de DUO bekostigingen. Met de BegrotingsManager werk je dus altijd op basis van actuele gegevens.

Foutloos en efficiënt

Door de koppeling met bronsystemen is het dubbel invoeren van gegevens verleden tijd. Hierdoor bespaar je niet alleen veel tijd, het is ook minder foutgevoelig. Daarnaast beschik je dagelijks over realisatiecijfers en heb je daardoor inzicht in rollende prognoses.

Drill down op niveau

Via de verschillende cockpits kun je met jouw analyse op een eenvoudige 'drill down' manier de diepte in. Dit kan zelfs tot op het niveau van grootboekmutaties en inkoopfacturen. Dit inzicht maakt het mogelijk om op detailniveau bij te sturen.

Real-time 'in control'

De BegrotingsManager is een gebruikersvriendelijke webapplicatie, gebaseerd op een geïntegreerd datawarehouse van jouw huidige ICT-structuur. Alle medewerkers die betrokken zijn bij het planning en controlproces, zien real-time of ze 'in control' of 'out of control' zijn. Naast het maken en monitoren van de begroting, kun je ook financiële analyses uitvoeren.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je zelf ervaren hoe je het begrotingsproces voor jouw onderwijsinstelling eenvoudiger maakt? Wij demonstreren graag de mogelijkheden en beantwoorden alle vragen over het inrichten van processen rondom de begroting.

Vraag een vrijblijvende demo aan

8 voordelen van de BegrotingsManager:

  1. De begroting is op basis van leerlingenaantallen. Dit geeft direct inzicht in de subsidie die de school ontvangt.
  2. Gegevens worden verzameld op zowel boekjaar als schooljaar. Op deze manier heb je een optimale afstemming voor het maken van de formatiebegroting.
  3. Het platform ondersteunt afdracht en allocatiesystematieken van het schoolbestuur.
  4. De BegrotingsManager voorziet in een bestuursformatieplan. Zo heb je altijd inzicht in de personele kosten en kun je direct schakelen bij veranderende omstandigheden.
  5. Koppel met diverse leerling registratiesystemen, zoals ParnasSys, ESIS, Magister en formatie planningsystemen zoals Foleta.
  6. Je kunt dynamisch begroten. Het is onder andere mogelijk om op basis van verschillende scenario’s de impact direct door te rekenen en de verschillen te zien ten opzichte van de eerder gemaakte ofwel statische begroting.
  7. De BegrotingsManager biedt flexibiliteit voor de inrichting van kostenplaatsen, kostendragers, onderwijssecties, locaties, etc. Deze zijn naar eigen wens aan te passen.
  8. Het is mogelijk om balans prognoses, kasstroom- en liquiditeitsoverzichten te maken en je hebt de beschikking over vele kerngetallen.

Bekijk het webinar

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.