Overslaan en naar de inhoud gaan
Personeels- en salarisadministratie

Jouw personeels- en salarisadministratie efficiënt georganiseerd

Geen zorgen meer over jouw personeels- en salarisadministratie. Altijd up-to-date en overzichtelijk.

Dienstverlening van topkwaliteit

De personeels- en salarisadministratie vormt een hygiënefactor. Als organisatie wil je deze basis ‘gewoon’ op orde hebben. Wij zorgen ervoor dat jouw personeels- en salarisadministratie foutloos en efficiënt verloopt. Dat doen wij door maximaal gebruik te maken van ons uitgebreide controlframework en volop te investeren in kennis en expertise, gecombineerd met de nieuwste mogelijkheden van AFAS Profit.

Best practice

Voor niet elke vraag of uitdaging hoef je het wiel opnieuw uit te vinden. Wij helpen honderden organisaties in de publieke sector waardoor je profiteert van de best practises die wij hebben opgedaan bij deze organisaties. Onze ervaringen op het snijvlak van software en administratie zorgen ervoor dat we snel en gericht adviseren en implementeren. 

Efficiënt met software

IJK is de grootste AFAS partner van Nederland. Je krijgt uitvoerig advies over het vereenvoudigen van jouw personeels- en salarisadministratie. Dat doen wij door een goede inrichting van AFAS in combinatie met onze eigen softwareoplossingen. Wij gaan verder waar AFAS ophoudt. Kijk voor de mogelijkheden op onze softwarepagina.

Controlframework

Ons uitgebreide ISAE 3402 type I en II controlframework is gericht op de procesmatige kwaliteitsborging van de salarisadministratie. Dit is de basis voor onze Outsourcingsdienstverlening. Daarnaast kunnen we jouw organisatie adviseren over toepassing van beheersmaatregelen om een hoger niveau te bereiken.  

Kennis & expertise

Kennis is ons grootste goed. Wij investeren daarom volop in de kwaliteit, kennis en expertise van onze medewerkers. Hiervoor werken wij nauw samen met AFAS en andere kennispartners en faciliteren actief interne kennisdeling. Dit doen wij door inzet van diverse innovatieve werkvormen. Jij, de klant, merkt direct dat je een gesprek op niveau voert bij IJK.  

Personeels- en salarisadministratie op de manier die bij jou past

Veel organisaties kiezen ervoor om hun eigen personeels- en salarisadministratie in eigen beheer te houden. Terwijl andere organisaties hier niet aan moeten denken en daarom kiezen voor outsourcing. Wat jouw behoefte ook is, IJK staat voor je klaar. Kies je voor ondersteuning, ontwikkeling of outsourcing?

Ondersteuning

Je voert de personeels- en salarisadministratie uit op basis van AFAS en hebt behoefte aan extra ondersteuning. Je schakelt onze specialisten in op de momenten dat het nodig is. Dit kan voor de salarisadministratie zijn of voor AFAS inrichting of optimalisatie. Wij leveren de juiste specialisten met de kennis en expertise die voor jouw vraag vereist is. Denk aan interim salarisadviseurs (consultants), in-service personeelsadministrateurs of functioneel beheerders. Dit kan op locatie of door ondersteuning op afstand.

Ontwikkeling

Samen werken wij toe naar de door jou gewenste stip aan de horizon. Denk aan:

  • meer uit AFAS halen
  • implementeren van aanvullende functionaliteit
  • procesoptimalisatie
  • implementatie controlemethodiek
  • professionaliseren van administratieve processen

Gebruikersgemak staat voorop. IJK adviseert over het applicatielandschap en hoe AFAS hierin het best in te zetten. Denk aan het koppelen met externe applicaties zoals een tijdregistratiesysteem, arbodienst of document management systeem. Daarnaast ondersteunen wij bij het verandertraject richting jouw organisatie. Het succes van de implementatie hangt immers nauw samen met de acceptatie door de eindgebruiker.

Outsourcing

Zekerheid, kwaliteit en continuïteit gecombineerd met efficiënte processen en altijd up-to-date managementinformatie? Samen met jou bepalen we welke vorm van uitbesteding het beste past bij jouw situatie. Je krijgt efficiënt ingerichte processen, vaste contactpersonen en persoonlijke dienstverlening.

Denk aan het uitbesteden van jouw salarisadministratie en het functioneel beheer. Ook interessant in combinatie met het outsourcen van jouw financiële administratie.


ISAE3402 type 2 gecertificeerd

Bij IJK werken we volgens de internationale outsourcing standaarden. Beheersmaatregelen en doelstellingen zijn correct beschreven en geïmplementeerd in de bedrijfsvoering en een externe accountant toetst deze jaarlijks. Als klant vraag je de ISAE rapportage gratis op ter overhandiging aan de accountant. Jouw accountant hoeft daardoor de processen van IJK niet nogmaals te controleren. Dit bespaart je tijd, geld en energie.


Online keuzemodel

Weet je niet goed wat je wel of niet wilt uitbesteden? Het door ons ontwikkelde keuzemodel helpt je bij deze keuze. Je krijgt inzicht in wat je standaard van ons mag verwachten met betrekking tot de outsourcing van de salarisadministratie en waar wij extra dienstverlening kunnen leveren. Zo nemen wij werk uit handen op de door jou aangegeven aspecten. Benieuwd naar dit model? Laat het ons weten.


Gratis whitepaper over personeels- en salarisadministatie in het onderwijs

De whitepaper ‘Grip op de zaak’ behandelt meerdere visies op outsourcing en gaat in op de huidige oplossingen, aandachtspunten en valkuilen. Deze whitepaper richt zich op outsourcing van financiële en administratieve HR-taken in het onderwijs, maar biedt ook handvatten voor andere sectoren.

Whitepaper aanvragen

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.