Overslaan en naar de inhoud gaan
Personeels- en salarisadministratie

De personeels- en salarisadministratie efficiënt georganiseerd

Geen zorgen meer over de personeels- en salarisadministratie. Alles goed geregeld, up-to-date en overzichtelijk ingericht.

Dienstverlening van topkwaliteit

De personeels- en salarisadministratie vormt een hygiënefactor. Als organisatie wil je deze basis ‘gewoon’ goed op orde hebben. Wij zorgen ervoor dat de personeels- en salarisadministratie foutloos en efficiënt verloopt. Dat doen wij door maximaal gebruik te maken van ons uitgebreide controlframework en volop te investeren in kennis en expertise, gecombineerd met de nieuwste mogelijkheden van AFAS Profit.

Efficiënt met software

IJK is de grootste AFAS partner van Nederland. Je krijgt uitvoerig advies over het vereenvoudigen van de personeels- en salarisadministratie. Dat doen wij door een goede inrichting van AFAS in combinatie met onze eigen softwareoplossingen. Wij gaan verder waar AFAS ophoudt. Kijk voor de mogelijkheden op onze softwarepagina.

Controlframework

Ons uitgebreide ISAE 3402 type I en II controlframework is gericht op de procesmatige kwaliteitsborging van de salarisadministratie. Dit is de basis voor onze outsourcingsdienstverlening. Daarnaast adviseren we organisaties over het toepassen van diverse beheersmaatregelen om zodoende een hoger niveau te bereiken.

Kennis & expertise

Kennis is ons grootste goed. Daarom investeren wij ook volop in de kwaliteit, kennis en expertise van onze medewerkers. Hiervoor werken wij nauw samen met AFAS en andere kennispartners en faciliteren we actief interne kennisdeling. Jij, de klant, merkt dit direct doordat je bij IJK een gesprek op niveau voert.

Ook voor kleinere organisaties

Om een digitale salarisadministratie voor álle organisaties mogelijk te maken, ontwikkelde IJK de SalarisManager. De SalarisManager is er voor organisaties tot 100 medewerkers en biedt een digitale werkwijze voor het aanleveren van mutaties.

Meer over de SalarisManager

Een personeels- en salarisadministratie op de manier die past

Veel organisaties kiezen ervoor om de personeels- en salarisadministratie in eigen beheer te houden. Terwijl andere organisaties hier niet aan moeten denken en juist bewust kiezen voor outsourcing. Wat jouw behoefte ook is, IJK staat voor je klaar. Kies je voor ondersteuning, ontwikkeling of outsourcing?

Ondersteuning

Je voert de personeels- en salarisadministratie uit op basis van AFAS en hebt behoefte aan extra ondersteuning. Je schakelt onze specialisten in op de momenten dat het nodig is. Dit kan voor de salarisadministratie zijn of voor de AFAS inrichting of optimalisatie. Wij leveren de juiste specialisten met de kennis en expertise die voor jouw vraag vereist is. Denk aan interim salarisadviseurs (consultants), in-service personeelsadministrateurs of functioneel beheerders. Dit kan op locatie of door ondersteuning op afstand.

Ontwikkeling

Samen werken we toe naar de door jou gewenste stip aan de horizon. Denk hierbij aan:

  • meer uit AFAS halen;
  • implementeren van aanvullende functionaliteit;
  • procesoptimalisatie;
  • implementatie controlemethodiek;
  • professionaliseren van administratieve processen.

Gebruikersgemak staat voorop. IJK adviseert over het applicatielandschap en hoe AFAS hierin het best is in te zetten. Denk aan het koppelen met externe applicaties zoals een tijdregistratiesysteem, arbodienst of document management systeem. Daarnaast ondersteunen wij bij het verandertraject binnen de organisatie. Het succes van een implementatie hangt immers nauw samen met de acceptatie door de eindgebruiker.

Outsourcing

Zekerheid, kwaliteit en continuïteit gecombineerd met efficiënte processen en altijd up-to-date managementinformatie? Samen bepalen we welke vorm van uitbesteding het beste past bij jouw situatie. Je krijgt efficiënt ingerichte processen, vaste contactpersonen en een persoonlijke dienstverlening.

Denk je aan het uitbesteden van de salarisadministratie en het functioneel beheer. Dit is ook interessant in combinatie met het outsourcen van de financiële administratie.

Meer weten over de mogelijkheden?

Overweeg je ondersteuning, ontwikkeling of outsourcing op het gebied van de personeels- en salarisadministratie? In een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

ISAE3402 type 2 gecertificeerd

Bij IJK werken we volgens de internationale outsourcing standaarden. Beheersmaatregelen en doelstellingen zijn correct beschreven en geïmplementeerd in de bedrijfsvoering en een externe accountant toetst deze jaarlijks. Als klant vraag je de ISAE rapportage gratis op ter overhandiging aan de accountant. Jouw accountant hoeft daardoor de processen van IJK niet nogmaals te controleren. Dit bespaart tijd, geld én energie.

Probleemloos overstappen?

Overweeg je een overstap van je huidige aanbieder naar IJK? Wij hebben veel ervaring met het proces van probleemloos overstappen met de personeels- en salarisadministratie naar een andere aanbieder.

Inventariseer de behoefte met het online keuzemodel

Weet je niet goed wat je wel of niet wilt uitbesteden? Het door ons ontwikkelde keuzemodel helpt je bij deze keuze. Je krijgt direct inzicht in wat je standaard van ons mag verwachten met betrekking tot de outsourcing van de salarisadministratie en waar wij extra dienstverlening kunnen leveren. Zo nemen wij werk uit handen op de door jou aangegeven aspecten. Benieuwd naar dit model? Laat het ons weten.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.