Terug

Taszniem, stagiaire bij IJK

• Studeert Human Resource Management aan Avans Hogeschool.
• Houdt ervan om te verdwalen in een goed boek.
• Staat regelmatig in de keuken om wat lekkers te bakken.
• Zoekt graag de gezelligheid op met vriendinnen.
• Loopt stage vanaf februari 2023.

Waarom heb je voor IJK als stagebedrijf gekozen?

Tijdens mijn eerste gesprek bij IJK merkte ik direct dat dit een organisatie is met een laagdrempelige cultuur, waar mensen met veel enthousiasme en gezelligheid werken. Het is een bedrijf dat openstaat voor verandering en in alles kansen en mogelijkheden ziet. Dit leek me een super fijne plek om stage te lopen. En mijn verwachtingen zijn zeker waargemaakt!

Een stage is de perfecte kans om in verschillende keukens een kijkje te nemen, maak hier vooral gebruik van.

Hoe ervaar jij stage lopen bij IJK?

Ik kan mijn ervaring in twee woorden samenvatten: leerzaam en gezellig. Bij IJK wordt hard gewerkt én hard gelachen. Ik word niet als ‘maar’ stagiaire gezien maar als volwaardige collega. Ik word betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden en krijg de ruimte om mijn eigen inzichten te delen. Daarnaast word ik goed begeleid bij mijn stageopdracht. Collega’s zijn bereid om met je mee te denken en je verder te helpen.

En ik krijg de kans om vergaderingen bij te wonen, mee te werken aan projecten, zelfstandig taken op te pakken en nog veel meer. Nadat we een ochtend vol vergaderingen hebben gehad lunchen we gezellig samen in de Brasserie. Daarna sluiten we onze pauze af met een fanatiek potje tafelvoetbal!

Wat houdt je stage precies in?

Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding. Ik mag dus mijn afstudeeronderzoek bij IJK uitvoeren! Ik doe onderzoek naar het bevorderen van innovatief werkgedrag binnen IJK. De organisatie bevindt zich in een snel veranderende wereld, zeker wanneer je kijkt naar de veranderingen op het gebied van technologie. Dit vergt creativiteit, veerkracht en innovatiekracht van medewerkers om de dienstverlening van IJK relevant te houden voor de klant.

Samen met alle lagen van de organisatie onderzoek ik aan welke knoppen IJK kan draaien om ervoor te zorgen dat medewerkers nog innovatiever worden en makkelijker de vertaalslag van externe ontwikkelingen naar interne kansen kunnen maken.

Welke tip wil je geven aan een toekomstige stagiaire?

Geef het aan als je iets wilt zien, leren of doen. Je collega’s zullen je graag helpen. Neem vooral veel initiatief. Maar wees ook niet bang om je eigen kijk te delen, jij bent namelijk degene die de nieuwste theorieën en inzichten meekrijgt vanuit school. Stageorganisaties waarderen het enorm als jij ze helpt met een frisse blik. Je zult zeker geen spijt krijgen als je IJK als stageorganisatie kiest!

Wil jij ook stage lopen bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures