Terug

Melissa, gestart als trainee en nu salarisadviseur

• Sinds 1 september 2022 werkzaam bij IJK.
• Angst voor duiven.
• Altijd in voor een feestje, met een drankje natuurlijk ;)
• Trotse eigenaar van meer dan 40 paar schoenen...

Wat doet een (trainee) salarisadviseur?  

Als salarisadviseur probeer je klanten in de publieke sector zo goed mogelijk te ontzorgen. Je verzorgt de salarisadministratie onder andere door het verwerken van mutaties en het uitvoeren van verschillende controles. Daarnaast is het van belang dat je op de hoogte bent van de laatste wetgeving en cao-wijzigingen.  

Samen met de klant bespreek je complexe casussen en probeer je samen tot de juiste oplossingen te komen. Ook probeer je klanten te verrassen met handige tips, die het werk voor hen gemakkelijker maken. 

Ik had nooit durven dromen dat ik in een jaar zo ontzettend veel zou kunnen leren

Hoe ziet de afdeling outsourcing / team zorg eruit? En vooral wat is de sfeer?

De afdeling outsourcing is verdeeld in drie verschillende sectoren: onderwijs, publiek en zorg. De sectoren zijn vervolgens weer onderverdeeld in verschillende teams die bestaan uit salarisadviseurs, E-HRM adviseurs en Payroll Professionals. Binnen de afdeling hangt een informele sfeer en maakt iedereen graag een babbeltje met elkaar. 
Ik ben trots onderdeel van Team Zorg 1. Een gezellig en sociaal team, waarin áltijd ruimte is voor een grapje. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk behulpzaam en we investeren graag in elkaar om elkaar nieuwe dingen te leren. Ons motto: ‘Waarom moeilijk doen, als het samen kan?’

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

In januari kreeg Team Zorg 1 er een nieuwe klant uit Friesland bij. Dit was spannend, maar vooral heel erg leuk. Om deze klant zo goed mogelijk te ontvangen, hadden wij als team het idee om de klant te verrassen met een filmpje. We hadden onszelf versierd met Friese mutsen, sjaals en vlaggen en spraken een Friese welkomstgroet in. Even oefenen dus…
Het filmpje werd ontzettend goed ontvangen door de klant. We kregen zelfs een Friese versie van het nummer ‘Brabant’ van Guus Meeuwis terug! Zulke dingen maken het werk éxtra leuk! 

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

IJK sprak mij direct aan door de mogelijkheid om je op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen. Het was voor mij erg belangrijk om te gaan werken bij een organisatie waar ik telkens nieuwe kennis op kan doen. 
IJK heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik had nooit durven dromen dat ik in een jaar tijd zo óntzettend veel kon leren. Ik heb nog een hele weg te gaan, maar dit maakt het werk iedere dag weer vernieuwend en interessant. 

Waarom moeten anderen mensen als salarisadviseur bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

Het werk als salarisadviseur is perfect voor mensen die houden van afwisseling. Iedere dag is anders, waardoor de tijd voorbij vliegt. Af en toe zitten er zelfs te weinig uren in een werkdag! Daarnaast is er altijd ruimte om je kennis te verbreden, door het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen. 

Als team werk je iedere dag samen om deadlines te halen en klanten tevreden te stellen. Wanneer dit kan in een informele en gezellige sfeer, is iedere dag een feestje. Daarnaast biedt IJK veel flexibiliteit, ontwikkelmogelijkheden en ondersteuning op persoonlijk en professioneel vlak. Tot slot mag je iedere dag aanschuiven aan een heerlijk lunchbuffet, wat wil je nog meer?!

Heb jij vragen voor Melissa of wil jij ook salarisadviseur worden bij IJK of deelnemen aan ons traineeprogramma? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures