Terug

Linda, salarisadviseur

• Wijn- en eetliefhebber
• Sportfan, altijd veel gesport maar inmiddels een fanatieke supporter
• Dwergteckelbezitter
• Dochtertje en gaat in 2024 trouwen

Wat doet een salarisadviseur?  

Een salarisadviseur heeft als belangrijkste taak ervoor te zorgen dat de salarisverwerking binnen een organisatie correct en efficiënt verloopt. Dit omvat een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden, waaronder:

  • Salarisverwerking: Het verwerken van salarissen voor medewerkers binnen verschillende organisaties. Dit omvat het berekenen van salarissen op basis van verschillende factoren, zoals gewerkte uren, loonafspraken, bonussen en andere compensaties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het zorgen voor de juiste afdrachten richting de belastingdienst, pensioenuitvoerders en andere instanties, om ervoor te zorgen dat de financiële verplichtingen van de organisatie correct worden nagekomen.
  • Analyses: Het analyseren van salaris gerelateerde gegevens en trends. Door middel van analyses wordt inzicht verkregen in de salariskosten, loonverschillen en andere relevante aspecten.
  • Controles: Salarisadviseurs voeren regelmatig controles uit om ervoor te zorgen dat de salarisverwerking nauwkeurig en in overeenstemming met de wet- en regelgeving plaatsvindt.
  • Optimalisatie: Samenwerken met de klant om de salarisprocessen te optimaliseren. Dit kan betrekking hebben op het stroomlijnen van procedures, het implementeren van efficiënte softwareoplossingen of het verbeteren van de algehele salarisadministratie. Er is veel klantcontact, door bijvoorbeeld belafspraken of afspraken op locatie.
  • Wet- en regelgeving: Een cruciale verantwoordelijkheid van een salarisadviseur is ervoor te zorgen dat de salarisverwerking voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit omvat onder andere het volgen van veranderingen in arbeidswetgeving en zorgen dat de organisatie in overeenstemming is met fiscale en sociale zekerheidsverplichtingen.

Een van de meest opvallende aspecten van werken bij IJK is de overvloed aan trainings- en opleidingsmogelijkheden

Hoe ziet het team eruit? En vooral wat is de sfeer?

Ik heb het geluk om te werken in Team Zorg. Iedereen binnen IJK is super behulpzaam en gedreven. Wij werken in zelfsturende teams, waardoor je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt. De sfeer binnen IJK voelt enorm goed. Iedereen heeft dezelfde instelling, wil goed werk afleveren en het beste uit elkaar halen. Er wordt hard gewerkt, maar er is veel ruimte voor ontspanningsmomenten. Zo lunchen we altijd samen in de brasserie en worden er veel leuke uitdagende dagen georganiseerd. Er zijn veel mogelijkheden tot ontwikkeling. Je werkt samen met echte experts en die willen graag hun kennis met je delen!

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

Een van de hoogtepunten van mijn tijd bij IJK was mijn betrokkenheid bij projecten waarin we klanten nog sneller van benodigde informatie konden voorzien. Onder andere door het maken van gedetailleerde analyses die de klant later zelf met één druk op de knop kan oproepen. Het was mooi om te zien hoe onze inspanningen direct van invloed waren op de tevredenheid van onze klanten en hun vertrouwen in onze diensten versterkten.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Een van de meest opvallende aspecten van werken bij IJK is de overvloed aan trainings- en opleidingsmogelijkheden die intern worden aangeboden. Mijn verwachtingen en ambities worden hier ruimschoots overtroffen, omdat ik voortdurend de kans krijg om te groeien en mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Dit laat zien hoe belangrijk IJK het vindt om aandacht te besteden aan de professionele ontwikkeling van haar medewerkers. Hier wordt echt in geïnvesteerd.

Waarom moeten andere mensen als salarisadviseur bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

Bij IJK werk je met echte professionals die niet alleen deskundig zijn in hun vakgebied, maar ook bereid zijn om hun kennis te delen en je te inspireren. De werksfeer is niet alleen professioneel, maar ook familiair. We werken hard, maar we genieten ook van de tijd samen. Denk aan gezamenlijke lunches, leuke teamdagen en zelfs activiteiten zoals squashtoernooien. Dit draagt bij aan een cultuur waarin we niet alleen als collega's werken, maar ook echt samen plezier hebben. Je merkt aan alles dat IJK tevreden klanten en medewerkers belangrijk vindt en hier wordt écht in geïnvesteerd. 

Kortom, IJK biedt niet alleen een super leuke carrière als salarisadviseur, maar ook een team van toegewijde professionals die hard werken en plezier maken. Als je op zoek bent naar een werkplek waar je kunt groeien, blijven leren en deel uitmaken van een hecht en ondersteunend team, dan is IJK de plek waar je wilt zijn. Ik kijk ernaar uit om je misschien wel binnenkort bij ons team te verwelkomen!

Heb jij vragen voor Linda of wil jij ook salarisadviseur worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures