Terug

Jeroen, adviseur outsourcing

• Sinds 2016 werkzaam bij Driessen Groep en sinds 2017 bij IJK
• Volger van veel sporten, beoefenaar van golf, voetbal en bootcamp
• Trots op zijn mooie gezin
• Altijd te porren voor een spelletje, pubquiz
• Zet zich op diverse manieren in als vrijwilliger voor de plaatselijke gemeenschap

Jeroen Mathijssen

Wat doet een adviseur outsourcing?

De rol van een adviseur outsourcing heeft zich de afgelopen jaren doorontwikkeld van een rol die ondersteunend is aan de teams die de dienstverlening uitvoeren, naar een zeer brede functie. Op dit moment ondersteunt de adviseur nog steeds waar nodig de teams die de outsourcing dienstverlening verzorgen. Daarnaast is een adviseur mede verantwoordelijk voor de opleiding van nieuwe collega’s die een traineeship volgen en voert een adviseur implementaties en optimalisaties uit bij klanten. Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik veel contact heb met diverse klanten en collega’s. Ik draag daarmee bij aan de ontwikkeling van collega’s, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Door het contact met diverse klanten over de complete breedte van AFAS Software blijf ik goed op de hoogte van de mogelijkheden en ben daardoor in staat om onze klanten steeds weer te inspireren. 

De IJK-factor kenmerkt zich door oprechte persoonlijke interesse

Hoe ziet het team eruit? 

Ons team is een klein team van 5 professionals die vooral zelfstandig werken en complementair zijn aan elkaar. Doordat we elkaars kennis en competenties goed kennen weten we elkaar op de juiste momenten goed te vinden. Aan weinig woorden hebben we genoeg.  

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

Ik heb al heel veel projecten gedaan, waaronder heel veel leuke. De mooiste projecten zijn die waarin je vanuit een algemene vraag de best mogelijke optie, binnen de standaard software van AFAS, voor de  klant hebt weten te realiseren, waardoor zij tijdswinst behalen. Binnen IJK heb ik ook diverse projecten uitgevoerd waarmee we onze interne organisatie hebben verbeterd. Een mooi voorbeeld hiervan is de manier van uren schrijven en het werken met de projecten. Dit heeft geleid tot een efficiëntere manier van boeken van uren, zodat we sneller en kwalitatief beter kunnen factureren. Op dit moment ben ik bezig met een grote optimalisatie van dit proces. Dit project is ontstaan om 2 redenen; de organisatie is gegroeid en heeft nieuwe behoeften, en de software van AFAS biedt ons nieuwe mogelijkheden om nog efficiënter te gaan werken zodat we onze tijd maximaal aan onze klanten kunnen besteden.  

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Mijn verwachtingen en ambities kan ik in mijn rol meer dan waarmaken, doordat ik mijn ruim 20 jaar AFAS en consultancy ervaring op veel gebieden binnen onze organisatie in mag zetten en over mag brengen. Naast de inhoudelijke kant van mijn vak krijg ik de mogelijkheden om me in te zetten op andere gebieden die ik belangrijk vind. Zo ben ik bijvoorbeeld ook ambassadeur van Driessen Foundation die zich inzet voor mensen waarvoor meedoen in het werkzame leven, zoals ik dat zelf ken, niet vanzelfsprekend is. 

Waarom moeten anderen mensen bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

De IJK factor laat zich moeilijk omschrijven, maar heb je eenmaal een stap binnen ons pand gezet? Dan weet je wat deze is. Wat voor mij persoonlijk de IJK-factor het best kenmerkt is de oprechte persoonlijke interesse die ik ervaar. En of dat nu van een directe collega is, een collega waar je wat verder van af staat en die je op de campus tegen het lijf loopt of een lid van de directie. Er is altijd tijd voor je. 

Heb jij vragen voor Jeroen of heb jij interesse in het werken bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures