Terug

Inge, functioneel beheerder AFAS

• Sinds 2022 werkzaam bij IJK.
• Een familiemens in hart en nieren.
• Gedreven, leergierig, behulpzaam.
• Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
• Mijn creativiteit kan ik kwijt door te schilderen, tekenen, koken en bakken.

Wat doet een functioneel beheerder?  

Iedereen kent het wel; je zit op een verjaardag en je oom of tante vraagt naar je (nieuwe) baan. Als ik het antwoord geef “Ik ben functioneel beheerder”, word ik vaak met een vragende blik aangekeken. 
Stel, je vraagt via een personeelssysteem een verlofdag aan. Ik leg dan uit aan mijn familie dat wat jij ziet op de site opgemaakt is door mij. Wat je kunt invullen, richt ik achter de schermen in.

Als functioneel beheerder ben je van dag tot dag bezig met het digitaliseren en optimaliseren van werkzaamheden. Voor de klant, maar ook collega’s. 

Dit is de ideale combinatie tussen HR en IT

Hoe ziet het team eruit? En vooral, wat is de sfeer?

Een team bestaat uit salarisadviseurs en functioneel beheerders. We hebben elkaar nodig om de klant optimaal te bedienen. Voor een inrichting heb ik soms een salarisadviseur nodig; zij weten inhoudelijk meer van bijvoorbeeld salarisprocessen. Salarisadviseurs hebben functioneel beheerders nodig om hun werk te vergemakkelijken en/of te digitaliseren. Samen kijken we kritisch naar hoe een salarisverwerkingsproces zo optimaal mogelijk kan worden ingericht. 

De sfeer heb ik vanaf mijn eerste werkdag als gezellig ervaren. Iedereen is altijd in voor een praatje of grap. Daar staat tegenover dat we ook samen hard werken aan mooie resultaten en hiervan leren met elkaar. Onze werkachtergronden en het aantal jaar ervaring verschilt; het is fijn dat je elkaar kunt aanvullen.  

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

In korte tijd ben ik van trainee naar volwaardig teamlid gegroeid. Het leukste project wat ik tot nu toe heb gedaan is een geautomatiseerde koppeling leggen tussen een klantomgeving en een ander systeem wat de klant gebruikt. Alles kwam naar voren: afstemmen met de klant, het oplossen van uitdagingen die je gedurende de inrichting tegenkomt, sparren met collega’s met als uiteindelijke resultaat dat zo’n koppeling werkt. Het is dan heel gaaf om het resultaat van je werk te zien.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Werken als functioneel beheerder is voor mij een ideale combinatie tussen HR en ICT. De veelzijdigheid van het werk is uitdagend en geeft me energie! Door alle verschillende inrichtingen en vragen leer ik telkens weer meer over AFAS en kan ik creatief denken in oplossingen. Mijn ambitie is om steeds te blijven denken vanuit wat de klant nodig heeft en daarin (mezelf) te innoveren. Bij IJK krijg ik alle ruimte om hierin te groeien.

Waarom moeten andere mensen als functioneel beheerder bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

Als je op zoek bent naar een afwisselende baan in een dynamische omgeving, ben je bij IJK aan het juiste adres. Je collega’s zijn goud waard, je werk is elke dag anders, je kunt werk maken van je eigen carrière en IJK faciliteert je hierin graag. Twijfel dus niet en word functioneel beheerder!

Heb jij vragen voor Inge of wil jij ook functioneel beheerder worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures