Terug

Hanne, jurist arbeidsrecht en HRM bij IJK

• Sinds 2021 werkzaam bij IJK
• Gek op dansen
• Houdt van cocktails, de vertrouwde Mojito blijft favoriet

Wat doet een RAP jurist?

Als Rap jurist zorg je er in de eerste plaats voor dat het RAP pakket actueel is. Via RAP maken we het werk van een HRM’er gemakkelijker. Dit doen we binnen de gemeentelijke sector, het onderwijs en de zorg. Zo maken we een populaire vertaling van de cao voor werknemers en bieden we de HRM’er een toelichting op de cao in combinatie met het arbeidsrecht. Daarnaast zorgen we voor modelbrieven en regelingen, zodat niet iedere HRM’er het wiel zelf hoeft uit te vinden.
Naast het onderhoud aan het RAP pakket verzorgen we trainingen over de cao’s en adviseren we HRM’ers als zij willen sparren over arbeidsrechtelijke vragen. Dit maakt het werk heel afwisselend.

De sfeer is fijn. Er wordt hard gewerkt, maar er is veel oog voor de menselijke kant. Met de continue aandacht voor ontwikkeling, zowel op persoonlijk als op organisatorisch vlak, blijf je altijd uitgedaagd en wordt je werk nooit saai!

Hoe ziet het team eruit? En vooral wat is de sfeer?

We werken in een enthousiast en ambitieus team. Iedereen heeft een eigen specialisme, maar we doen het werk echt samen. We sparren dagelijks met elkaar en iedereen staat open voor nieuwe ideeën. Soms moeten we elkaar afremmen in ons enthousiasme.

Wat is jouw leukste project?

Als team hebben we het afgelopen jaar per sector een toolkit ouderschapsverlof voor HRM’ers gemaakt. Deze toolkit bevat een uitleg van de wetswijziging in combinatie met de cao-regels. Dit hebben we aangevuld met een Q&A, modelbrieven en een uitlegvideo voor de HRM’er. Tot slot hebben we per sector een webinar gegeven om alles toe te lichten en vragen te beantwoorden. Hier zijn veel enthousiaste reacties op gekomen.

Waarom moeten anderen als jurist bij IJK komen werken? Wat is de 'IJK-factor'?

De fijne sfeer binnen de organisatie. Er wordt hard gewerkt, maar er is veel oog voor de menselijke kant. Met de continue aandacht voor ontwikkeling, zowel op persoonlijk als op organisatorisch vlak, blijf je altijd uitgedaagd en wordt je werk nooit saai!

Heb jij vragen voor Hanne of wil jij ook jurist worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures