Terug

Geert, gestart als trainee nu AFAS consultant

• Ruim een jaar werkzaam bij IJK waar ik begonnen ben als trainee E-HRM consultant.
• Fanatiek amateurvoetballer op de velden van Rood-Wit ’67.
• Altijd op zoek naar gezelligheid.

Wat doet een trainee AFAS consultant?

Gedurende de eerste maand van het traineeship zul je voornamelijk bezig zijn met AFAS-trainingen, met als doel de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Na deze fase ga je gedurende een jaar deel uitmaken van een outsourcingsteam, waarbinnen je verantwoordelijk zult zijn voor functioneel beheer voor onze klanten. Dit betekent dat je klantvragen oplost en kleine inrichtingen uitvoert. Je staat er niet alleen voor aangezien er buddy's toegewezen worden die je hierbij begeleiden en ondersteunen. Na dit jaar maak je de overstap naar het consultancyteam. 

Er is altijd ruimte voor vragen en iedereen is bereid elkaar te helpen

Hoe ziet het consultancy team eruit? En vooral wat is de sfeer?

Het huidige consultancyteam telt 20 leden, waarbij de verdeling tussen mannen en vrouwen nagenoeg gelijk is. De samenwerking binnen het team verloopt prima en op kantoor heerst altijd een gezellige sfeer, ondanks de serieuze werkzaamheden die verricht worden. Hoewel elk teamlid zijn of haar eigen projecten beheert, is er altijd ruimte voor vragen en is iedereen bereid om elkaar te helpen.

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

Hoewel ik nog maar vier maanden werkzaam ben bij het consultancyteam, heb ik al de kans gehad om aan een aantal leuke projecten te werken. Als ik echt moet kiezen welk project ik het leukst vond, dan ga ik voor mijn allereerste opdracht. Dit betrof het opzetten van een werving- en selectiemodule. Deze opdracht heb ik samen opgepakt met een ervaren consultant, wat mij de mogelijkheid gaf om zowel mijn vaardigheden op het gebied van inrichting als mijn soft skills te verbeteren.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Zeker! Al vanaf mijn eerste sollicitatiegesprek was ik positief over IJK en dat gevoel heb ik nog steeds. Mijn ambitie was om betrokken te zijn bij AFAS-inrichtingen om de processen bij klanten te verbeteren. Ik heb inmiddels zelfstandig klantbezoeken gedaan en ik denk dat zowel de klanten als ik met een goed gevoel terugkijken op die samenwerking.

Waarom moeten anderen mensen als AFAS consultant trainee bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

Wat ik echt leuk vind aan mijn werk is dat ik bij klanten helemaal nieuwe processen kan opzetten of ouderwetse processen een opfrisbeurt kan geven. IJK heeft me hierin goed ondersteund door een jaar lang goede begeleiding te bieden. Daarbij geniet ik van de samenwerking met de collega's hier bij IJK en de positieve dynamiek op de werkvloer. 

Heb jij vragen voor Geert of of wil jij ook deelnemen aan het traineeprogramma van IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures