Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
12 augustus 2019
Leestijd: 2 minuten
Thema: e-hrm

Declareren was nog nooit zo eenvoudig

Het werken met papieren declaratieformulieren, die een lange route afleggen binnen de organisatie, voordat de medewerker de gemaakte kosten terug ontvangt, is allang verleden tijd. Met de software van AFAS is dit proces al geruime tijd volledig digitaal.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2019-08/IJK_8361.jpg?itok=SvAkuGZg

Maar, wanneer een medewerker veel te declareren heeft, bijvoorbeeld bij veel gemaakte dienstreizen, is het een tijdrovende klus om al de declaraties in te voeren in InSite. Profit 11 maakt het mogelijk om meerdere declaraties in één keer in te voeren als verzameldeclaratie.

Één workflow, één taak

De medewerker voert alle declaraties binnen één workflow in. Bijvoorbeeld drie dienstreisdeclaraties en één parkeerkostendeclaratie. De beoordelaar krijgt deze declaraties binnen één taak te zien. Zowel de medewerker als de beoordelaar bespaart hiermee tijd omdat er minder handelingen nodig zijn.

Snel en accuraat

Als een van de declaraties binnen de verzameldeclaratie niet akkoord is, kan de beoordelaar deze declaratie los afkeuren. Het voordeel daarvan is dat de declaraties die wel akkoord zijn, al verder in het proces gaan en klaargezet worden voor de salarisbetaling. Zo hoeft jouw medewerker niet te wachten op zijn eerder uitgegeven geld.

En uiteraard bieden digitale declaraties ten opzichte van papieren declaraties het voordeel dat ze minder foutgevoelig én sneller te verwerken zijn.

Meer informatie

Wil je overschakelen op verzameldeclaraties en er zo bijvoorbeeld voor zorgen dat (Excel)formulieren voor meerdere dienstreizen niet meer nodig zijn? Vraag ons naar de mogelijkheden. Samen stemmen we af welke declaratiesoorten als verzameldeclaratie aangeboden worden aan de medewerkers.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.