Terug

Danielle, salarisadviseur bij IJK

• In 1993 geboren en getogen in het altijd gezellige Limburg.
• In 2017 via een traineeship de salarisadministratie ingerold en nog altijd niet uitgeleerd.
• Geniet van het bourgondische leven, een goede match met IJK.

Wat doet een salarisadviseur?

Als salarisadviseur zorg je ervoor dat een klant ontzorgt wordt in de payrolladministratie. De kerntaken van een salarisadviseur zijn vooral adviseren (klantvragen, nieuwe wet- en regelgeving) en controleren (mutaties, loonaangifte, pensioenaangiftes, CAO-updates). In sommige sectoren ligt de focus ook nog wel op administreren (instroom-, uitstroom- en doorstroommutaties verwerken).

Binnen IJK kun je je daarnaast nog verder ontwikkelen op het gebied van AFAS-inrichting, E-HRM of wet- en regelgeving. Omdat IJK zowel outsourcing als consultancy aanbiedt, zijn hierin ook doorgroeimogelijkheden. Alles is bespreekbaar.  

Het is fijn dat er samen gekeken wordt naar welk team het beste bij je past. Mocht je niet helemaal op je plek zitten, dan is er altijd wel een andere rol waarin jij kunt shinen.

Hoe ziet het team eruit? En vooral wat is de sfeer?

We werken in een heel gezellig en ambitieus team, we proberen het beste uit elkaar te halen! ‘Teamwork makes the dream work’, is bij ons geen loze belofte; samen knallen om deadlines te halen hoort erbij. 

Gezelligheid is ook een belangrijke pijler binnen ons team, er is altijd tijd voor een praatje en een flauwe mop. IJK en de Driessen Groep dragen hieraan ook hun steentje bij met de jaarlijkse ‘Goed Bekend dagen’ en andere feestjes om ons gezamenlijke succes te vieren. 

Wat is jouw leukste project?

Ik ben naar IJK overgestapt om mij te ontwikkelen op het gebied van AFAS-inrichting. Intern is hiervoor de opleiding ‘Profit Payroll Professional’ beschikbaar, die ik nu volg. Door in de praktijk met mijn buddy vraagstukken op te pakken en het volgen van meerdere trainingsdagen, leer ik hoe we een nieuwe looninrichting kunnen maken. Daarnaast is er ook aandacht om zaken beter of sneller te laten verlopen met behulp van de software. 

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Zeker, binnen dit vakgebied ben je sowieso nooit uitgeleerd. Binnen IJK krijg je daarnaast de ruimte om je te specialiseren op bepaalde gebieden. Omdat er hier altijd iemand is om mee te sparren, groei je telkens weer in je rol als salarisadviseur. 

Daarnaast is het ook fijn dat er samen gekeken wordt naar welk team het beste bij je past. Mocht je niet helemaal op je plek zitten, dan is er altijd wel een andere rol waarin jij kunt shinen!

Waarom moet je als salarisadviseur bij IJK komen werken?

  • Je krijgt volop ruimte en ontwikkeling
  • Grote diversiteit aan klanten en cao's
  • Gezellige bedrijfscultuur
  • Mooie campus
  • Gratis (bourgondische) lunch

Heb jij vragen voor Danielle of wil jij ook salarisadviseur worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures