Red samen met ons de Troeteleik

De Anneville-eik, ook wel bekend als de Troeteleik, wordt al lange tijd met de kap bedreigd voor verbreding van de A58. Wij zetten ons in voor het behoud van deze bijzondere boom.

Kunen we de troeteleik behouden?

Kunnen we de Troeteleik behouden?

Rijkswaterstaat heeft verschillende opties voor het behoud van de boom laten onderzoeken. Hieruit kwam dat verplaatsing van de boom niet mogelijk is, de boom zou dit niet overleven. Aanpassingen om de eik te behouden kosten 3,5 miljoen euro extra en dat geld is er niet. De Bomenstichting komt op basis van een onderzoek van ingenieursbureau Movares tot een andere conclusie. Hun alternatief valt met 2,1 miljoen euro een stuk goedkoper uit. In plaats van de huidige overgang zou er een smaller viaduct moeten komen voor het verkeer dat er om-en-om gebruik van maakt. Hiermee wordt ook nog eens de verkeersveiligheid verbeterd door extra vluchtstroken te realiseren.

Waarom wij de troeteleik willen behouden.

Waarom zet IJK zich in voor de Troeteleik?

IJK is onderdeel van Driessen Groep. Een maatschappelijk betrokken familiebedrijf dat al 25 jaar werkt voor de publieke sector. Als HRM-dienstverlener voor de publieke sector doen wij niet direct iets met bomen, maar zoals onze naam laat zien is er in de organisatie wel een passie voor bomen. In het bijzonder de eik.

De Troeteleik heeft een rijke historie en laat zien dat natuurbehoud hand in hand kan gaan met stedelijke ontwikkeling. Wij zetten ons daarom graag in voor het behoud van deze bijzondere boom.

Onderhoud van de Troeteleik

Samen met andere belanghebbenden voeren we actie voor het behoud van de Troeteleik. Omdat het onderhoud van de Troeteleik kosten met zich meebrengt, wil IJK in gesprek met Rijkswaterstaat om de kosten voor het onderhoud (deels) voor haar rekening te nemen. Maar daarvoor moet wel eerst de Troeteleik van de dreigende kap behouden worden. En daar hebben we jouw stem voor nodig!

Alle stemmen tellen. Teken daarom de petitie voor het behoud van de Troeteleik! Al 4340 personen gingen je voor.

Wij gaan voor de 10.000 stemmen!