Overslaan en naar de inhoud gaan
Financiële administratie

Uw financiële administratie tip top in orde

U kunt met een gerust hart beslissingen nemen en de juiste koers naar de toekomst uitstippelen.

Waarom uw financiële administratie uitbesteden?

Een juiste, tijdige, volledige en betrouwbare financiële administratie helpt u bij het nemen van de juiste beslissingen. Op basis van makkelijk te verkrijgen managementinformatie kunt u de juiste koers uitstippelen.

Altijd inzicht in de meest actuele gegevens

Elke dag werkt een team van deskundige en ervaren professionals  uw financiële administratie bij. Hierdoor heeft u altijd inzicht in de meest actuele gegevens. En komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Met het uitbesteden of outsourcen van uw financiële administratie maakt u gebruik van onze uitgebreide set aan actuele managementinformatie. Hiermee heeft u altijd inzicht en grip op de situatie. 

Planning en control

Naast het verzorgen van de financiële administratie, kunnen wij u ook ondersteunen bij de planning- en controlcyclus. Dit omvat de meerjarenbegroting, het genereren van managementrapportages en het samenstellen van de jaarrekening. 

Flexibele dienstverlening

In samenspraak stellen wij flexibel vast welke werkzaamheden u wenst uit te besteden en wat u in eigen beheer wenst te doen. Bij een calamiteit kunnen wij uw werkzaamheden direct overnemen. Zo heeft u altijd zekerheid dat uw administratie up to date blijft. 

Financiële administratie uitbesteden of zelf doen?

U kunt het op verschillende manier aanpakken. We kunnen u ondersteunen, samen met u ontwikkelen of we ontzorgen u volledig. IJK zorgt er in ieder geval voor dat uw financiële administratie goed verloopt bij organisaties in het onderwijs, zorg & welzijn, cultuur of de overheid.

Ondersteuning

Als u de financiële administratie op basis van AFAS in eigen beheer wilt uitvoeren, begeleiden wij u om dat doel te behalen. U kunt rekenen op de expertise van onze controllers, AFAS adviseurs en financieel adviseurs.

Ontwikkeling

Als u de wens heeft om op termijn de financiële administratie in eigen beheer uit te voeren helpen we u daarbij. Op basis van uw wensen begeleiden wij u naar het moment waarop u de administratie zelf kunt uitvoeren. Gedurende deze periode kunt u met vragen terecht bij onze AFAS adviseurs en financieel adviseurs.

Ontzorging

Outsourcing van uw financiële administratie? Wij kunnen de gehele uitvoering van uw financiële administratie overnemen. Uiteraard staan onze controllers, AFAS adviseurs en financieel adviseurs altijd tot uw beschikking.

Op basis van de programmatuur van AFAS voeren wij uw administratie uit volgens de richtlijnen van de in uw branche geldende voorschriften. De financiële administraties voeren we uit onder leiding van een ervaren registeraccountant.

Weet u niet goed wat u wel of niet wilt uitbesteden? Het door ons ontwikkelde keuzemodel helpt u bij deze keuze. U krijgt inzicht in wat u standaard van ons kunt verwachten en waar wij extra dienstverlening kunnen leveren.

Naar het keuzemodel


Rapportage en verslaglegging

Het bestuur van uw organisatie moet ieder jaar financiële verantwoording afleggen. Dit doet u onder andere door het opstellen van jaar- en bestuursverslagen en de jaarbegroting. Wij ondersteunen graag in dit proces. Bent u bang om zelf de regie kwijt te raken? Nergens voor nodig. Wij zorgen voor de waardevolle en duidelijke managementinformatie volgens de in uw branche geldende voorschriften. Uiteraard richten we die in op basis van uw wensen. Zo bent u altijd op de hoogte van de financiële situatie in uw organisatie.

Jaarbegroting

IJK ondersteunt u bij het opstellen van de jaarbegroting en meerjarenbegroting. Te gebruiken om inzicht te krijgen in de beschikbare middelen, de verdeling van de middelen over taakgebieden en ter ondersteuning van het beleid. De begroting is daarmee een sturingsinstrument. Daarnaast kunt u deze gebruiken voor het beheersen van kosten en het bewaken van de financiële positie.

Jaarrekening

Als onderdeel van de jaarstukken en het afleggen van verantwoording aan de stakeholders wordt een bestuursverslag en een jaarrekening opgesteld. Aan de hand van het normenkader voor financieel beheer ondersteunt IJK desgewenst bij het opstellen van de jaarrekening en het aanleveren bij uw toezichthouder. Zo voldoet u altijd aan de eisen die aan uw jaarrekening gesteld worden.

Managementinformatie

U krijgt realtime beschikking over financiële managementinformatie. Zo weet u op elk gewenst moment hoe uw organisatie er financieel voor staat. We onderzoeken en analyseren afwijkingen en stellen periodiek de verwachtingen bij voor het boekjaar. Verrassingen zijn verleden tijd.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met u in gesprek over het efficiënter en overzichtelijker maken van uw processen. Dit doen we met procesoptimalisatie, HR-analytics, personeelsplanning, salaris en arbeidsvoorwaarden of de gesprekkencyclus. Zo brengen we uw organisatie verder.