Overslaan en naar de inhoud gaan
Financiële administratie

Jouw financiële administratie tip top in orde

Op basis van een goede en betrouwbare administratie neem je met een gerust hart beslissingen en stippel je de juiste koers uit naar de toekomst.

Waarom de financiële administratie uitbesteden?

Een juiste, tijdige, volledige en betrouwbare financiële administratie helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen. Op basis van makkelijk te verkrijgen managementinformatie is de juiste koers uit te stippelen.

Altijd inzicht in de meest actuele gegevens

Elke dag werkt een team van deskundige en ervaren professionals jouw financiële administratie bij. Hierdoor heb je altijd inzicht in de meest actuele gegevens. En kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Met het uitbesteden of outsourcen van jouw financiële administratie maak je gebruik van onze uitgebreide set aan actuele managementinformatie. Hiermee heb je altijd inzicht en grip op de situatie. 

Flexibele dienstverlening

In samenspraak stellen wij vast welke werkzaamheden je wenst uit te besteden en wat je in eigen beheer wilt doen. Het door ons ontwikkelde keuzemodel helpt je bij het maken van deze keuze. 

Planning en control

Naast het verzorgen van de financiële administratie, ondersteunen we ook bij de planning- en controlcyclus. Dit omvat de meerjarenbegroting, het genereren van managementrapportages en het samenstellen van de jaarrekening. 

Financiële administratie uitbesteden of zelf doen?

Je kunt het op verschillende manier aanpakken. We ondersteunen je, ontwikkelen samen of we nemen alles uit handen. We zorgen er in ieder geval voor dat jouw financiële administratie goed verloopt. Die doen we voor organisaties in het onderwijs, zorg & welzijn, cultuur of de overheid.

Ondersteuning

Als je de financiële administratie op basis van AFAS in eigen beheer wilt uitvoeren, begeleiden wij jou bij het behalen van dat doel. Je kunt rekenen op de expertise van onze controllers, AFAS adviseurs en financieel adviseurs.

Ontwikkeling

Als je de wens hebt om op termijn de financiële administratie in eigen beheer uit te voeren helpen we daarbij. Op basis van jouw wensen begeleiden wij je naar het moment waarop je de administratie zelf uitvoert. Gedurende deze periode beantwoorden onze adviseurs jouw vragen.

Ontzorging

Outsourcing van jouw financiële administratie? Wij kunnen de gehele uitvoering van de financiële administratie overnemen. Uiteraard staan onze controllers, AFAS adviseurs en financieel adviseurs altijd tot jouw beschikking.

Op basis van de programmatuur van AFAS voeren wij jouw administratie uit volgens de richtlijnen van de in jouw branche geldende voorschriften. De financiële administraties voeren we uit onder leiding van een ervaren registeraccountant.

Online keuzemodel

Weet je niet goed wat je wel of niet wilt uitbesteden? Het door ons ontwikkelde keuzemodel helpt je bij deze keuze. Je krijgt inzicht in wat je standaard van ons mag verwachten met betrekking tot de outsourcing van de financiële administratie en waar wij extra dienstverlening kunnen leveren. Zo nemen wij werk uit handen op de door jou aangegeven aspecten. Benieuwd naar dit model? Laat het ons weten.


Rapportage en verslaglegging

Het bestuur van jouw organisatie moet ieder jaar financiële verantwoording afleggen. Dit gebeurt onder andere door het opstellen van jaar- en bestuursverslagen en de jaarbegroting. Wij ondersteunen graag in dit proces. Wij zorgen voor de waardevolle en duidelijke managementinformatie volgens de in jouw branche geldende voorschriften. Uiteraard richten we die in op basis van jouw wensen. Zo ben je altijd op de hoogte van de financiële situatie in jouw organisatie.

Jaarbegroting

IJK ondersteunt bij het opstellen van de jaarbegroting en meerjarenbegroting. Te gebruiken om inzicht te krijgen in de beschikbare middelen, de verdeling van de middelen over taakgebieden en ter ondersteuning van het beleid. De begroting is daarmee een sturingsinstrument. Daarnaast gebruik je deze voor het beheersen van kosten en het bewaken van de financiële positie.

Jaarrekening

Als onderdeel van de jaarstukken en het afleggen van verantwoording aan de stakeholders wordt een bestuursverslag en een jaarrekening opgesteld. Aan de hand van het normenkader voor financieel beheer ondersteunt IJK desgewenst bij het opstellen van de jaarrekening en het aanleveren bij je toezichthouder. Zo voldoe je altijd aan de eisen die aan jouw jaarrekening gesteld worden.

Managementinformatie

Je krijgt realtime beschikking over financiële managementinformatie. Zo weet je op elk gewenst moment hoe jouw organisatie er financieel voor staat. We onderzoeken en analyseren afwijkingen en stellen periodiek de verwachtingen bij voor het boekjaar. Verrassingen zijn verleden tijd.
 

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.