Overslaan en naar de inhoud gaan
Financiële administratie

De financiële administratie tip top in orde

Op basis van een goede en betrouwbare administratie neem je met een gerust hart beslissingen en stippel je de juiste koers uit.

De garantie van een betrouwbare financiële administratie

Een tijdige, volledige en betrouwbare financiële administratie helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen. Blijf 'in control' en stippel de juiste koers uit dankzij uitgebreide managementrapportages.

Flexibele dienstverlening

In samenspraak stellen we vast welke werkzaamheden je wenst uit te besteden en wat in eigen beheer blijft. Het door ons ontwikkelde dienstverleningsmodel helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Altijd inzicht in de meest actuele gegevens

Een team van deskundige en ervaren professionals werkt dagelijks jouw financiële administratie bij. Hierdoor heb je altijd inzicht in de meest actuele gegevens en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Met het uitbesteden of outsourcen van de financiële administratie profiteer je van onze uitgebreide set aan actuele managementinformatie. Hierdoor houd je grip op de financiële situatie.

Planning & control

Naast het verzorgen van de financiële administratie, ondersteunen we ook bij de planning- en controlcyclus. Dit omvat de meerjarenbegroting, het genereren van managementrapportages en het samenstellen van de jaarrekening.

De financiële administratie uitbesteden, samen of zelf doen?

Onze dienstverlening kan op meerdere manieren worden ingericht. We ondersteunen je, ontwikkelen samen of we nemen alles uit handen. Wij zorgen ervoor dat jouw financiële administratie goed verloopt. Dit doen we voor organisaties in het onderwijs, zorg & welzijn, cultuur of de overheid.

Ondersteuning

Als je de financiële administratie op basis van AFAS en in eigen beheer wilt uitvoeren, begeleiden wij bij het behalen van dit doel. Je kunt daarbij rekenen op de expertise van onze controllers, AFAS adviseurs en financieel adviseurs.

Ontwikkeling

Ook indien je op termijn de financiële administratie in eigen beheer wilt uitvoeren helpen wij graag. Op basis van de wensen begeleiden wij je naar het moment waarop je de administratie zelf uitvoert. Gedurende deze periode kun je bij onze adviseurs terecht met al je vragen.

Ontzorging

Kies je liever voor volledige ontzorging door outsourcing van de financiële administratie? Wij kunnen de gehele uitvoering overnemen. Onze controllers, AFAS adviseurs en financieel adviseurs staan voor je klaar! Op basis van de programmatuur van AFAS voeren wij de administratie uit volgens de richtlijnen van de in jouw branche geldende voorschriften. De financiële administratie wordt uitgevoerd onder leiding van een ervaren registeraccountant.

Meer weten over de mogelijkheden?

Overweeg je ondersteuning, ontwikkeling of outsourcing op het gebied van de financiële administratie? In een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Betrouwbare rapportages en verslaglegging

Het Bestuur van een organisatie dient jaarlijks financiële verantwoording af te leggen. Dit gebeurt onder andere door het opstellen van jaar- en bestuursverslagen en de jaarbegroting. Wij ondersteunen in dit proces en zorgen voor een waardevolle en heldere managementinformatie die voldoet aan alle voorschriften.

  • Jaarbegroting
    Wij ondersteunen bij het opstellen van de jaarbegroting en meerjarenbegroting. Te gebruiken om inzicht te krijgen in de beschikbare middelen, de verdeling van de middelen over taakgebieden en ter ondersteuning van het beleid. De begroting is daarmee een sturingsinstrument voor het beheersen van kosten en het bewaken van de financiële positie.
  • Jaarrekening
    Als onderdeel van de jaarstukken en het afleggen van verantwoording aan de stakeholders worden een bestuursverslag en jaarrekening opgesteld. Aan de hand van het normenkader voor financieel beheer ondersteunen wij desgewenst bij het opstellen van de jaarrekening en het aanleveren bij de toezichthouder. Zo voldoe je altijd aan de eisen die aan de jaarrekening worden gesteld.
  • Managementinformatie
    Je krijgt realtime de beschikking over financiële managementinformatie. Zo weet je op elk gewenst moment hoe de organisatie er financieel voor staat. We onderzoeken en analyseren afwijkingen en stellen periodiek de verwachtingen bij voor het boekjaar.

Probleemloos overstappen?

Overweeg je een overstap van je huidige aanbieder naar IJK? Wij hebben veel ervaring met het proces van probleemloos overstappen met de financiële administratie naar een andere aanbieder.

Inventariseer de behoefte met het online keuzemodel

Weet je niet goed wat je wel of niet wilt uitbesteden? Het door ons ontwikkelde keuzemodel helpt je bij deze keuze. Je krijgt direct inzicht in wat je standaard van ons mag verwachten met betrekking tot de outsourcing van de financiële administratie en waar wij extra dienstverlening kunnen leveren. Zo nemen wij werk uit handen op de door jou aangegeven aspecten. Benieuwd naar dit model? Laat het ons weten.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.