Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Nieuws

Bij een moderne organisatie hoort transparantie. Daarom delen wij het belangrijkste nieuws over IJK.

Terug naar nieuws
9 december 2019

Eindejaarssessie Payroll in Helmond groot succes!

Ieder jaar organiseert AFAS de eindejaarssessies Payroll. Normaal gesproken vinden deze sessies plaats bij AFAS in Leusden. Dit jaar zochten AFAS en IJK de samenwerking op en vond deze sessie voor het eerst plaats op ons mooie kantoor in Helmond.

Dat het een goede keuze bleek om ook in Helmond deze sessie te organiseren bleek uit het aantal deelnemers. Op een paar stoelen na zat het theater helemaal vol. We kregen veel positieve reacties van de deelnemers over de locatie in Helmond. Voor veel salarisprofessionals betekent dit namelijk een aanzienlijk kortere reistijd.

Afsluiting 2019

Voor de middag heeft Stefan Volders, senior Consultant HRM & Payroll bij AFAS, iedereen bijgepraat over alle ins & outs om 2019 goed af te kunnen sluiten. Hoe ga je om met TWK’s, het aanmaken van correctieperiodes, controleren van de loonaangifte, etc. Na een quiz was het tijd voor de opstart van 2020. Eigen looninrichting aanpassen, cao updaten, salarisverwerkingsplan aanmaken en het jaarloon bijzonder tarief waren belangrijke thema’s. Een sessie met veel goede vragen en interactie. Met een heleboel tips & trucs op zak verliet iedereen het theater voor een Brabantse lunch.

Voorbereiding 2020

Na de pauze was het woord aan Benno Welmers, Manager cao beheer bij AFAS. Hij nam iedereen mee in de wetswijzigingen die op stapel staan voor 2020. Onder andere de tariefswijzigingen en de LIV werden toegelicht. Het onderwerp dat het meeste stof deed opwaaien en veel discussie en vragen opriep was de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) en de juiste toepassing van de transitievergoeding. Vooral hoe om te gaan met mensen die een klein contract hebben en veel meer-uren maken was een hot topic. Eerder schreven we hierover het artikel De WAB en de Wnra, wat betekent dat voor de transitievergoeding?.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst en verheugen ons al op de eindejaarssessie van 2020! Houd hiervoor onze agenda in de gaten.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.