BegrotingsManager

Maak begroten in het onderwijs eenvoudiger

De BegrotingsManager geeft in één geïntegreerde omgeving inzicht in het begrotingsproces, inclusief opvolging, scenario’s en rapportages.

Maak een afspraak of stel een vraag aan Hjalmar

Hjalmar
Specialist BegrotingsManager

Real-time inzicht in de status van de begroting

De BegrotingsManager is een gebruikersvriendelijke webapplicatie die de begroting monitort en financiële analyses uitvoert. Medewerkers die betrokken zijn bij planning en control zien real-time of ze 'in control' zijn.

Organisa­ties die de BegrotingsManager gebruiken

Altijd actueel en tijdbesparend

Met het juiste inzicht snel en adequaat reageren bij veranderende omstandigheden? Op basis van actuele gegevens werken? Koppelen met diverse registratiesystemen waardoor je geen last meer hebt van dubbele invoer? De BegrotingsManager helpt je om tijd te besparen en vermindert de kans op (menselijke) fouten.

Dagelijks realisatiecijfers inzien

De BegrotingsManager is ideaal voor grote organisaties met meerdere locaties of bijvoorbeeld verschillende scholen binnen dezelfde organisatie die samen in één systeem (willen) werken. Iedereen die betrokken is bij de begroting krijgt een eigen rol en kan direct reageren bij veranderende omstandigheden. Je beschikt dagelijks over real-time realisatiecijfers waardoor je direct inzicht hebt in rollende prognoses.

Verder voorziet het systeem volledig in wet- en regelgeving en ondersteunt het de onderwijs cao’s voor de loonkostenbegroting en de DUO bekostigingen.

Tot op detailniveau bijsturen

Via de verschillende cockpits kun je met jouw analyse op een eenvoudige manier dieper de data in. Dit kan zelfs tot op het niveau van grootboekmutaties en inkoopfacturen.

Up to date, uitgebreid en flexibel

  • Op basis van scenario’s impact doorrekenen en de verschillen ten opzichte van de originele begroting zien.
  • Altijd inzicht in de personele kosten met het geïntegreerde bestuursformatieplan.
  • Gegevens op zowel boekjaar als schooljaar, waardoor er optimale afstemming is voor het maken van de formatiebegroting.
  • Je kunt kostenplaatsen, kostendragers, onderwijssecties, locaties, etc naar eigen wens aanpassen. van kostenplaatsen, kostendragers, onderwijssecties, locaties, etc.

Veelgestelde vragen

Begroten doe je samen. Budgethouders en de afdeling Control werken gelijktijdig in de begrotingssoftware. Het begrotingsproces in de BegrotingsManager richt je flexibel in. Zo wacht niemand op elkaar en verloopt het proces lekker snel.

Er kan zowel op boek- als schooljaar worden begroot. Daarbij kunnen een jaarbegroting en een meerjarenbegroting kunnen gelijktijdig worden gemaakt in de begrotingssoftware.

Nou en of! Met de BegrotingsManager maak je een onbeperkt aantal versies van een begroting. Zo zie je eenvoudig wat de impact van deze verschillende scenario's is. Dat helpt bij het uitstippelen van je begrotingsstrategie.

Heb je een vraag aan Hjalmar en zijn team?
* verplicht veld

Op zoek naar praktische oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je meer weten over onze oplossingen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen contact met je op.