Terug

Vervanging in het primair onderwijs nog makkelijker aan te vragen

Het is half 7 in de ochtend, een medewerker meldt zich ziek en groep 6 zit nu zonder een leerkracht. Er is dringend vervanging nodig. Dit is de dagelijkse praktijk voor veel schooldirecteuren. Als school wil je continue kwaliteit en daarmee goed onderwijs bieden aan de leerlingen. Het is daarom van groot belang om snel te kunnen handelen en vervanging te regelen.

Het op slimme wijze inzetten van de hedendaagse technologie helpt hierbij. IJK breidt de VervangingsManager app uit met functionaliteiten voor schooldirecteuren. Als directeur is het daardoor nog makkelijker om direct via de smartphone een aanvraag in te dienen en zo snel mogelijk een vervanger te regelen.

Minder plaatsgebonden

De app is uitgebreid getest door enkele directeuren. De reacties zijn zeer positief. Zo ook volgens een schooldirecteur van de Stichting Prisma: “Een vervangingsaanvraag komt vaak op een moment dat je niet in de buurt bent van je computer. Heel handig dus dat je via de app direct een aanvraag uit kunt zetten. De app is ook heel gebruiksvriendelijk, in een paar klikken staat je aanvraag erin.”

De nieuwe app is kosteloos te downloaden via Google Play en de App Store.