Terug

Rob, senior softwaredeveloper bij IJK

• Sinds 2019 werkzaam bij IJK.
• Gek op buitensport (mountainbiken, skiën, hardlopen) .
• Al ruim 20 jaar werkzaam in de ICT sector.
• Inmiddels al heel wat kilometers afgelegd op Strava!

Wat doet een softwaredeveloper?

Een software developer houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van diensten / toepassingen ter ondersteuning van het HRM proces. Binnen IJK is dat heel divers: van toepassingen die een klant helpen bij het geautomatiseerd converteren van data m.b.v. een wizard (MyHub) tot zogenaamde processversnellers die zorgen dat het HRM proces van een klant efficiënter verloopt. En nog veel meer!

Ik kan mijn ervaring goed kwijt in mijn werk en merk dat we als software ontwikkelaars op een goed niveau zitten met elkaar.

Hoe ziet het team eruit? En vooral, wat is de sfeer?

Het sofware development team binnen IJK is momenteel 7-koppig. We hebben een coördinator, een Business Intelligence developer en de rest is software developer. We kunnen elkaar goed vinden, nemen de kwaliteit van ons werk serieus, pakken ons werk 1-voor-1 zelfstandig op en dagen elkaar uit tijdens een spelletje Mario Cart. Dat zijn in mijn ogen belangrijke voorwaarden voor een succesvol team!

We zijn een gezellige club en ontvangen collega's met een warme hand. Onze visie is ‘fouten maken mag én moet zelfs!’ Mensen die geen fouten maken en daar bang voor zijn, ontwikkelen zich onvoldoende.

Wat is jouw leukste project?

Op dit moment leggen we de laatste hand aan het vernieuwde HRM kennisplatform RAP. In dat project werken we met de laatste (cloud) technologieën en dat is natuurlijk altijd motiverend. We werken met een vast team van vier software developers aan dit project. Het is vooral erg mooi om te zien dat we gaandeweg in het proces steeds vaker aan één woord genoeg hebben om zaken voor elkaar te krijgen. Dat werkt erg prettig.

Het HRM kennisplatform RAP is een applicatie waarbij we van een soort ‘0 punt’ naar een webapp met de nieuwste technologieën zijn gegaan. De vrijheid om alles zelfstandig uit te zoeken is hartstikke fijn. Uiteraard horen overleggen daarbij, maar het is aan ons (software developers) om de juiste weg te adviseren en kiezen.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Ik ben erg content met mijn functie binnen IJK. Ik kan mijn jarenlange ervaring als software developer goed kwijt in mijn werk en merk dat we als software ontwikkelaars onderling op een goed niveau zitten met elkaar. We krijgen genoeg ruimte om onszelf te ontwikkelen binnen IJK. Binnenkort doe ik mijn examen voor het Azure Developer Associate programma!

Waarom moet je als software developer bij IJK komen werken?

Bij IJK kom je in een team terecht waar je kennis en ervaring als sofware developer gewaardeerd wordt, of je nu junior, medior of senior bent.

Middels de SCRUM retrospective reflecteer je de inhoud en het proces continu met het team. Hierna wordt het daadwerkelijk pas doorgevoerd en ben je daarom heel bewust bezig met hetgeen wat je doet. Je gooit iets dus niet zomaar overboord om te kijken of het werkt.

Programmeren kun je op 1001 manieren doen, waarbij je continu nieuwe dingen ziet en leert. Door juist met elkaar te sparren en werkzaamheden van elkaar te zien, leer je continu van elkaar. Er zijn voldoende kansen om deze kennis en ervaring in de toekomst uit te breiden. En heb je zelf hierin ideeën, maak ze vooral kenbaar, daar staan ze voor open!

Heb jij vragen voor Rob of wil jij ook software developer worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures