Overslaan en naar de inhoud gaan
overzicht
28 oktober 2021
Leestijd: 2 minuten
Thema: organisatieontwikkeling
Auteur: Bart de Koning

Digitaliseren en professionaliseren? Maak een ontwikkelagenda

De publieke sector digitaliseert in hoog tempo. Die digitalisering leidt tot efficiëntere processen en een toename van professionaliteit in HR en bedrijfsvoering. Heeft jouw organisatie digitale ambities? Dan is nu het moment om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelagenda van 2022.

/sites/default/files/styles/600px_wide/public/media/artikelen/2021-06/IJK_8361.jpg?itok=_goLQn0I

Versnippering

Veel publieke organisaties zien het belang van digitalisering van processen. Er valt veel winst te behalen op diverse domeinen, zoals bijvoorbeeld werving & selectie, onboarding, gesprekkencyclus, verzuim, informatievoorziening, purchase to pay. Kenmerkend is dat veel van deze trajecten los van elkaar worden georganiseerd en dat een totaaloverzicht, en bijbehorende planning, ontbreekt. Dit leidt tot versnippering van aandacht, leveranciers, planning en resources. Wat vervolgens weer leidt tot uitloop op projecten, verhoogde kosten en inefficiënte processen. 

Lijn in ambities

IJK helpt organisaties om lijn te brengen in digitale ambities op het domein van HR en bedrijfsvoering. Door met diverse stakeholders bij jouw organisatie in gesprek te gaan over wensen en ambities, is IJK in staat een ontwikkel-jaarplan op te stellen. Daarin is duidelijk beschreven:

  • welke zaken wanneer opgepakt worden; 
  • welke rol je als klant neemt;
  • en wat je van IJK mag verwachten. 

De wensen van jouw organisatie staan centraal. Samen gaan we in gesprek over de mogelijkheden van AFAS, eventueel maatwerk of over andere oplossingen in de vorm van point solutions. 

Succesfactoren

De belangrijkste succesfactoren om ambitie om te zetten naar realiteit zijn planning, eigenaarschap en de juiste oplossing op het juiste moment. IJK helpt jouw organisatie hier graag bij. Plan daarvoor een ambitiegesprek, met een ontwikkel-jaarplan specifiek voor jouw organisatie als resultaat.  

Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs.

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.