Terug

Mike, salarisconsultant bij IJK

• 30 lentes jong en inmiddels drie jaar werkzaam bij IJK.
• Houd van gezelligheid!
• Al zeven jaar werkzaam in de salarisadministratie.
• Inmiddels 641 verschillende speciaal biertje in Untappd.

Wat doet een salarisconsultant?

Als salarisconsultant ben je iedere dag met 1001 dingen bezig. Dit loopt uiteen van allround werkzaamheden, zoals dagelijkse stromingen (muteren, controleren en het bijhouden van het systeem) tot aan een duik in het diepe waarbij je het AFAS systeem optimaliseert en komt met procesverbeteringen. Digitalisering is hierin erg belangrijk! We leven in een tijd waarin we steeds meer terug leggen bij de bron: de medewerker. Salarisadministratie regel je zo efficiënt mogelijk in door de medewerker de gegevens zelfstandig te laten aanleveren. Het systeem vertaalt dit en volgt het vervolgens op de juiste manier op.

Daarnaast adviseer en begeleid ik klanten over en naar verbeteringen. Ik kom bij nieuwe klanten, klanten die bijvoorbeeld nog geen kennis of ervaring hebben met AFAS. Bij dat soort trajecten ben ik verantwoordelijk voor ‘training on the job’.

Als consultant ben je de expert die een klant écht verder kan helpen. Door een eigen persoonlijke touch maak je jezelf uniek! Met mijn lange werkervaring in de publieke sector weet ik waar ik over praat en kan ik meedenken met de klant. Ik deel kennis en ervaring vanuit andere organisaties, iets waar de klant heel veel waarde aan hecht.

Mensen zijn betrokken en we vormen een nauw team met elkaar. Dit had ik niet verwacht in een buitendienst functie!

Hoe ziet het team eruit? En vooral, wat is de sfeer?

Ik heb de luxe dat ik meerdere teams heb, mijn consultancy team bij IJK en de teams waarin ik terecht kom bij klanten. We zijn een jong en fris team. Met jong doel ik niet direct op de leeftijd, maar juist hoe we van geest zijn! Een club gezellige mensen die elkaar daarin ook weet te vinden. De kennis die we met elkaar hebben en delen (bijvoorbeeld op terugkombijeenkomsten) is heel waardevol. Collega consultants spreek je natuurlijk minimaal, maar de dagen dat je bij elkaar zit en waarbij je dingen kan delen, zijn super!

Mensen zijn betrokken en we vormen een nauw team met elkaar. Dit had ik niet verwacht in een buitendienst functie, maar waardeer ik van harte. Niemand voelt zich bezwaarlijk als een collega belt en neemt daar ook echt de tijd voor. Dat is echt bijzonder!

De diversiteit in werkzaamheden houdt het werk uitdagend en leuk. Continu ben ik met iets anders bezig. Telkens in een nieuwe omgeving en met andere mensen. Dit houdt me scherp, omdat je telkens andere wensen, sferen en regels treft.

Wat is jouw leukste project?

Mijn eerst echte consultancy opdracht van twee maanden: kort, maar zéér krachtig. Een klant werkte met AFAS en ging over naar de dienstverlening outsourcing van IJK. Mijn doel was om het juist en naar alle tevredenheid over te hevelen naar onze dienstverlening. Iets wat is gelukt!

Het bijzondere hieraan was dat ze door ervaringen met andere partners in het begin erg sceptisch waren en dat dit in hun ogen ‘de laatste’ kans was. Gelukkig heb ik dit kunnen ombuigen naar iets positiefs. Mijn rol was de aanjager en de uitvoerder van het project: trekken aan alle lijntjes, de juiste stappen zetten en met de juiste werkzaamheden komen. Er kwam veel bij dit project kijken, zoals AFAS, procesinrichting, de manier van werken en een andere cultuur.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Jazeker! Vooral de combinatie tussen het interne leertraject Profit Payroll Professional (traject waarbij je looncomponenten in AFAS leert inrichten) en het in de praktijk brengen van kennis die je hebt en waarmee je klanten kunt bedienen. Je merkt dat je als consultant wel iets zelfstandiger en meer kennis en ervaring moet hebben dan wanneer je in een team werkt. Uiteraard kan je collega's altijd bellen, maar uiteindelijk doe je het zelf en ben jij de specialist bij de klant.

Waarom moet je als salarisconsultant bij IJK komen werken?

De IJK factor is de trotsheid - #trotsopijk. Als je bij ons binnenloopt dan kan je al geen nee meer zeggen. De gezelligheid, collega’s, sfeer, het kantoor, doorgroeimogelijkheden en feesten maken het verschil. Je kan alles, maar je bent wel zelf degene die aan het stuur zit. Iedere keer bij IJK voelt als thuiskomen.

Heb jij vragen voor Mike of wil jij ook salarisconsultant worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures