Terug

Levi, accountmanager bij IJK

• Muziekliefhebber
• 5 jaar in Amerika gewoond
• Altijd in voor gezelligheid
• Op 4-jarige leeftijd vegetariër geworden

Wat doet een accountmanager? 

Als accountmanager new business ben ik verantwoordelijk voor het eerste contact met onderwijsbesturen door het hele land. Ik ben veel onderweg en heb het met (potentiële) opdrachtgevers over de HR- en bedrijfsvoering doelen en ambities die zij hebben. Ik maak daarbij de vertaalslag naar de oplossingen van IJK.

Ik vind het leuk dat ieder gesprek weer anders is en over allerlei thema's kan gaan. Wij zien bijvoorbeeld dat veel organisaties zich nu verdiepen in de mogelijkheden om bedrijfsprocessen te automatiseren. De variatie in type afspraken houdt mij scherp en het werk uitdagend! 

We werken veel samen maar ook individueel, we staan in ieder geval altijd klaar voor elkaar. Een onmisbaar ingrediënt; een gezonde dosis humor. Er wordt hard gewerkt, maar ook zeker gelachen!

Hoe ziet het team eruit? En vooral wat is de sfeer?

Het commercieel team kent twee disciplines, aanbestedingen en accountmanagement. Het team bestaat uit 13 collega's met een mooie balans tussen jong en meer ervaren en een breed scala aan persoonlijkheden; van introvert tot extravert. Ieder heeft zijn of haar eigen taken en verantwoordelijkheden. We werken veel samen maar ook individueel, we staan in ieder geval altijd klaar voor elkaar. Een onmisbaar ingrediënt; een gezonde dosis humor. Er wordt hard gewerkt, maar ook zeker gelachen!

Wat is jouw leukste project?

Ik ben bij meerdere leuke projecten betrokken geweest. Vanaf begin 2022 ben ik bezig met een traject bij een groot onderwijsbestuur. Als partner mogen wij continu meedenken over de volle breedte van alle HR en financieel gerelateerde processen - zowel op korte als op lange termijn. Het is gaaf om te zien dat de werkdruk voor hen afneemt en dat zij dus daadwerkelijk de vruchten plukken van het gegeven advies.

Daarnaast zie je ook een verandering in de relatie die je opbouwt met je contactpersonen. Je weet elkaar steeds beter te vinden en in de gesprekken gaat het ook niet alleen meer over de opdracht. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een goede verdeling tussen persoonlijk en professioneel ook bijdraagt aan een duurzaam partnerschap. En dat zie ik in dit traject zeker terug.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Met een gerust hart 'JA'. Ik vind het leuk om met verschillende organisaties in gesprek te zijn, wensen en behoeften in kaart te brengen en vervolgens de vertaalslag te maken naar potentiële oplossingen. Onze klanten daadwerkelijk verder helpen zodat zij meer kunnen bereiken met minder inspanning, dat drijft mij!

Klanten waarderen het ongevraagd adviseren en het delen van onze ervaringen enorm. Soms moeten we aangeven dat iets niet kan, dat is niet altijd leuk. Vervolgens samen komen tot een passende oplossing daarentegen wel! In voorgaande salesfuncties was het vaak ‘offertes scoren’. Natuurlijk is het scoren van een deal een mooi moment. Het gevoel dat je samen naar iets toe werkt, waar beide partijen beter van worden, is voor mij het allermooist.

Waarom moeten anderen als accountmanager bij IJK komen werken? Wat is de 'IJK-factor'?

Werkgeluk, de sfeer en de mensgerichtheid. Er is veel aandacht voor de persoonlijke en professionele component. Je wordt voortdurend uitgedaagd en krijgt ook alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Doordat wij voortdurend met elkaar in gesprek zijn over zowel het werk als over zaken die privé spelen, is er geen drempel om iets bespreekbaar te maken. Ook de bedrijfsfeestjes mogen zeker niet vergeten worden. Ieder feest is er namelijk weer ééntje voor in de boeken!

Heb jij vragen voor Levi of wil jij ook accountmanager worden bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures