Terug

IJK sluit partnership met wereldmarktleider learning management

De Nederlandse overheid en organisaties in het onderwijs en de zorg krijgen binnenkort de beschikking over de nieuwste technologie op het gebied van leren en ontwikkelen, performancemanagement en recruitment. Cornerstone en IJK hebben een strategisch partnership gesloten. De bedrijven gaan intensief samenwerken op het gebied van Unified Talent Management  en Learning Experience (LXP) in de Nederlandse publieke sector. 

Partnership

Het Helmondse HR-tech bedrijf IJK gaat optreden als reseller, contract- en implementatiepartner. Nederlandse klanten beschikken daardoor over programmatuur van wereldklasse, maar wel met lokale ondersteuning en specialistische kennis van de cao’s en sectoren. In 2023 gaan de eerste organisaties live met de software van Cornerstone. 

Cornerstone OnDemand

Cornerstone is wereldmarktleider in leer-, ontwikkel- en talent managementsoftware. Wereldwijd maken ruim 100 miljoen professionals gebruik van de programmatuur. Tot op heden was Cornerstone nog niet actief in de Nederlandse non-profit markt. Het bedrijf ziet in IJK de ideale partner om deze markt te gaan bedienen. Willem van ’t Noordende, Alliances Director Nordics & Benelux, zegt daarover: “IJK is een toonaangevende partij voor dienstverlening op het gebied van HR en technologie in de publieke sector. Cornerstone is al een leidende partij in de Nederlandse private sector met klanten zoals KLM, ASML en Philips, en met deze samenwerking willen we de technologie van Cornerstone  makkelijk inzetbaar maken voor publieke organisaties. Onze software heeft zich reeds bewezen bij vele overheden, ministeries, gemeentes en ziekenhuizen in Denemarken, België, etc. en we verwachten ook in Nederland te kunnen helpen met digitalisering van leren en ontwikkelen en de democratisering van talentprocessen.”

IJK Software & Services

Met ruim 800 klanten is IJK een gevestigde HR-tech naam in de Nederlandse non-profit. Het bedrijf heeft al strategische partnerships met AFAS en Microsoft en voegt daar nu Cornerstone aan toe. Bart de Koning, commercieel directeur IJK, zegt daarover het volgende: ”IJK is al jaren een bekende naam in HR/payroll met een sterke focus op innovatie. We zien organisaties binnen de overheid, in het onderwijs en de zorg worstelen met de krapte op de arbeidsmarkt en de ontwikkeling van medewerkers. Met Cornerstone hebben we de perfecte oplossing voor deze uitdagingen. We zijn blij en trots dat we dit partnership met de wereldmarktleider in dit domein hebben gerealiseerd’.