Terug

Ellen, adviseur opleiden en ontwikkelen

• Sinds 2012 werkzaam bij Driessen Groep en sinds 2021 bij IJK
• Muziekliefhebber
• Het liefst regelmatig op avontuur met haar man en tegenwoordig ook zoontje
• Van al haar favoriete sporten ligt ze het liefst op de surfplank

Ellen van Otterdijk

Wat doet een Opleidingsadviseur?

Toen ik bij IJK startte eind 2021 was dit een gloednieuwe rol binnen het HR team. Als Opleidingsadviseur ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken, realiseren en evalueren van ontwikkelprogramma’s. Dit met als doel mijn collega’s in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen. In het begin zag je dat de focus met name lag op het inzichtelijk krijgen van alles dat al gebeurde binnen IJK op opleidingsvlak en het organiseren van de al bestaande opleidingen en onze welbekende traineeships en zij-instroomtrajecten. Nu dat we hier steeds meer grip op hebben gekregen, zijn we in een volgende fase aanbeland waarin ik ervoor mag gaan zorgen dat we opleiding en ontwikkeling nóg gerichter inzetten om onze organisatiedoelstellingen te realiseren. En dat is super gaaf werk! 

Hoe ziet het HR & Stafteam eruit? En vooral wat is de sfeer?

Als je ons team op een DISC/Insights Discovery kleurenschijf zou uittekenen, dan verschijnt er een regenboog aan kleuren. En dat is nou precies waarom ik het zo naar mijn zin heb in dit team. Los van alle verschillende inhoudelijke expertises die zijn vertegenwoordigd (Projectmanagement, Recruitment, HR advies, Finance, Privacy & Compliance, Directiesecretariaat), denken en handelen we allemaal vanuit verschillende motivaties. Daarmee vullen we elkaar perfect aan. Ook is het een feest te kunnen zeggen dat ik samenwerk met mensen waarmee ik ook op vrijdagavond een topavond kan beleven! Ondanks dat we hard werken en gefocust zijn, is er namelijk altijd ruimte voor gezelligheid en humor. Zo hebben we een Teams-chat voor ‘onzin berichten’ en delen we ook ‘goed-nieuws-berichten’ uit het wereldnieuws om de soms grauwe wereld door een roze bril te zien. 

Wat is jouw leukste project tot nu toe?

Momenteel heb ik een start gemaakt met een projectplan voor het uittekenen van alle geijkte groeipaden en bijbehorende leerlijnen binnen onze organisatie. Binnen IJK willen we collega’s een loopbaan bieden in plaats van simpelweg een baan, zodat zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Dat betekent dat het bieden van perspectief voor de toekomst zeer belangrijk is. Je kunt je voorstellen dat binnen een groeiende organisatie van momenteel bijna 200 medewerkers zoveel gebeurt, dat er altijd weer nieuwe kansen ontstaan. Dat maakt werken bij IJK ontzettend leuk en daarom trekken we van alles uit de kast om onze collega’s te stimuleren zichzelf elke keer weer opnieuw uit te vinden.

Komen jouw verwachtingen en ambities uit?

Jazeker. Wat op papier heel vanzelfsprekend is, maar in de praktijk vaak anders uitwerkt, is het vrijlaten van ondernemerschap binnen een organisatie. In veel organisaties heb je te maken met lagen en procedures alvorens je over kunt gaan tot actie. Bij IJK is dit echt anders. Onze directie en MT laten verantwoordelijkheden daar waar ze gedragen kunnen worden: bij de specialisten op de vloer. Hier geldt de regel: liever een keer ‘sorry’ zeggen vanwege een foutje, dan om toestemming vragen voor een actie of handeling waar je vanuit je expertise volledig achter staat. Klinkt simpel, maar hier is dit ook écht de praktijk.

Waarom moeten andere mensen bij IJK komen werken? Oftewel wat is de IJK-factor?

Het enthousiasme waarmee binnen onze organisatie wordt gewerkt is super aanstekelijk. Van onze salarisadviseurs en functioneel beheerders tot aan onze salesmensen en softwareontwikkelaars. Spreek een willekeurige collega aan bij IJK en je zult meteen merken met hoeveel bevlogenheid de werkdag hier wordt beleefd. En dan heb ik de gratis verzorgde lunch en leuke activiteiten nog niet eens genoemd. Hard werken, maar tegelijkertijd ook veel plezier maken samen.

Heb jij vragen voor Ellen of wil je meer weten over werken bij IJK? Laat het ons weten via vacatures@ijk.nl of 0492-506660 en we kletsen graag met je verder.

Bekijk onze vacatures