Overslaan en naar de inhoud gaan
over IJK

Klantverhalen

Nieuwsgierig naar hoe bedrijven onze software gebruiken? Of hoe zij hun administratie uit handen hebben gegeven? Onze software en services worden binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Lees de ervaringen van verschillende organisaties in onderstaande verhalen.

Sophia Scholen

Marie-Elle, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het centraal bureau, is sinds 2015 werkzaam bij Sophia Scholen. Nu, een paar jaar verder, ziet de situatie van Sophia Scholen er heel anders uit. De financiële situatie is op orde waardoor de focus ligt op de toekomst.

Na een turbulente periode heeft Sophia Scholen ruimte om te werken aan het optimaliseren en het professionaliseren van de interne organisatie met als doel het onderwijs en de kwaliteit van de scholen nog verder te verbeteren.

AFAS als motor

Marie-Elle: “Sophia Scholen werkt sinds 2014 met AFAS. In 2016 nam een consultant de processen rondom de personeelsadministratie nog eens goed onder de loep. Na een evaluatie bleek dat alles wel was ingericht, maar dat mensen het systeem niet onder knie hadden. en dat niet alles even goed werkte. Het was te complex. In plaats van dat we AFAS meer gingen gebruiken, werd het gebruik alleen maar minder.”

Dat was het moment dat Sophia Scholen IJK opzocht. “We kenden IJK al van een eerder project waarbij ze dossiers, behorende bij een fusie, voor ons digitaliseerden. Dat traject verliep heel soepel. In minder tijd dan we ervoor hadden gerekend en zonder complexiteit en gedoe. Daarop besloten wij om IJK ook te betrekken bij de inrichting van onze processen.“

Meetmoment

“We vroegen IJK een scan te maken van onze processen waarbij personeels- en salarisadministratie de hoofdmoot was. Op basis daarvan hebben we een korte reparatiesessie gehad om datgene wat niet helemaal goed werkte weer werkend te krijgen.“

“We waren er wel over uit dat we AFAS intensiever wilden gebruiken. Maar al snel ontdekten we dat er een gat is tussen de kennis die onze organisatie nodig heeft en de kennis die daadwerkelijk aanwezig is. Ook vraagt het goed nadenken over processen om een bepaalde expertise. We wilden niet alleen onze kennis verbreden maar ook zorgen voor een beter beheer.” 

Samen

Het moment dat de salarisadministrateur van Sophia Scholen weg ging, was het moment om de hele administratie te outsourcen. “Tot nu toe zijn we heel blij met deze beslissing. En dat is tweeledig. Enerzijds zijn onze processen aangepast en anderzijds is door de kritische vragen en het samen werken onze kennis verruimd.  We zijn een lerende organisatie waarin we samen met IJK optrekken. We worden geënthousiasmeerd en geïnspireerd. Onze medewerkers worden op de juiste momenten bevraagd en betrokken. Samen kijken we naar de oplossing en samen doen we kennis op."

“Op alle niveaus in de organisatie denkt IJK mee, zowel strategisch als uitvoerend. Door de aanwezige kennis en ervaring hoeven we niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden. Dat geeft veel rust en past perfect in de fase waarin wij ons nu bevinden.“

Kwaliteit staat voorop

“We hebben de salarisadministratie nooit uitbesteed, omdat we heel graag iemand op locatie wilden hebben. Nu hebben we deskundigheid op afstand en dat werkt voor ons goed. De begeleiding door IJK, de aandacht voor onze organisatie en de cultuur maken voor ons het verschil. IJK is niet de goedkoopste, maar daar krijg je wel een hoge kwaliteit voor terug!”

Over Sophia scholen

Sophia Scholen biedt op katholieke, protestants-christelijke en interconfessionele basisscholen uitdagend en toekomstgericht onderwijs dat inspeelt op de individuele mogelijkheden en leerbehoeften van alle leerlingen in de regio. De organisatie telt 28 scholen, met 7.000 leerlingen en 700 medewerkers. Daarmee heeft ze 60% marktaandeel in de Duin- en Bollenstreek.
 

"Deskundigheid, geduld en vertrouwen maken de samenwerking erg prettig."

Marie-Elle Bakker

Manager control

Klaar voor de volgende stap?

Bij IJK doen we wat we beloven. Graag gaan we met jouw organisatie in gesprek over het realiseren van doelen en ambities in (HR)bedrijfsvoering. Dit doen we samen met jou en onze toegewijde specialisten. Zij zorgen voor de juiste oplossing op het juiste moment. Dat kan door de inzet van dienstverlening op maat of implementatie van onze innovatieve software. Zo brengen we jouw organisatie verder.