Terug

Het aanvragen van een VOG was niet eerder zo eenvoudig

Het indienen van een verzoek om een nieuwe werknemer een VOG aan te laten vragen, speelt bij veel organisaties. Een taak die al snel veel tijd kost, zeker als er veel nieuwe werknemers instromen, of wanneer een organisatie voor bijvoorbeeld veel uitzendkrachten zo’n verzoek moet indienen. Dit kan anders dachten wij.

Automatische aanvraag

IJK ontwikkelde een koppeling die zorgt voor een geautomatiseerde VOG aanvraag. Wanneer een werknemer in dienst wordt gemeld in AFAS, moet de werkgever vaak bij Dienst Justis een VOG aanvragen. Met de koppeling van IJK zet je deze handmatige actie om in een geautomatiseerd proces. De koppeling haalt de data van de (nieuwe) werknemer(s) op uit AFAS waarvoor een VOG benodigd is en zorgt ervoor dat de aanvraag bij Dienst Justis belandt. Vervolgens ontvangt de medewerker via Mijn Justis de VOG, de medewerker vult het formulier in en levert deze in bij de werkgever. De koppeling zet een taak klaar in AFAS met de opdracht om te controleren of de medewerker de VOG heeft aangeleverd.

Tijd en kosten besparend

Een organisatie bespaart op deze manier veel tijd en neemt de foutgevoeligheid van handmatige handelingen weg. Ook wordt op deze manier nooit meer een aanvraag vergeten: het gebeurt namelijk automatisch. De ideale manier om tijd te besparen door het vervangen van een voorheen handmatige taak.

Meer weten?

Wil je weten wat de VOG-koppeling voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 0492 -50 66 60. En benieuwd of er nog meer bedrijfsprocessen te automatiseren zijn? Neem een kijkje bij onze andere AFAS koppelingen.